Als u aan uw buitenruimte denkt, welk beeld komt dan bij u op? Voor de meeste mensen is dat beeld waarschijnlijk hun voortuin of achtertuin. Er zit echter zoveel meer potentieel in uw buitenruimte dan u op het eerste gezicht zou denken. Met een beetje planning en creativiteit kan uw voortuin of achtertuin een functioneel en mooi verlengstuk van uw huis worden. Of u nu een kleine veranda, een klein terras of een uitgestrekt gazon heeft, er zijn vele manieren om uw buitenruimte te ontwerpen en te renoveren. Als u meer wilt weten over hoe u uw buitenruimte kunt omtoveren tot een plek waar u het hele jaar door tijd wilt doorbrengen, lees dan verder voor een aantal nuttige tips en bekijk onze tuincollectie!

Creëer een comfortabele en gezellige buitenruimte

Als uw buitenruimte een plaats is waar mensen samenkomen, moet ze comfortabel en gezellig zijn. Mensen willen zich thuis voelen als ze in de achtertuin of op de veranda zijn en dat betekent ook dat ze zich comfortabel moeten voelen. Een manier om dit te doen is om meubilair toe te voegen dat geschikt is voor het seizoen en voor elke gelegenheid. Als u bijvoorbeeld in de zomermaanden gasten ontvangt in uw achtertuin, zorg er dan voor dat u voldoende zitplaatsen en eetgelegenheden voor buiten beschikbaar heeft. Wanneer het tijd is om de overgang van uw buitenruimte naar de herfst te maken, vervangt u de kussens door plaids, kussens en dekens. Als u ruimte heeft in uw budget, kunt u overwegen om uw buitenruimte te verwarmen, zodat u er het hele jaar door gebruik van kunt maken!

Voeg wat kleur en schoonheid toe aan je tuin

ues De eenvoudigste manier om te beginnen met het ontwerpen van uw buitenruimte is om het kleurenpalet te overwegen. Het gebruik van de juiste kleuren is een van de eenvoudigste manieren om flair en persoonlijkheid toe te voegen aan een anders zo saaie ruimte. Bij het kiezen van verf, bloemen en andere decoraties voor uw tuin, houd in gedachten welke kleuren u wilt gebruiken in uw ruimte. Bijvoorbeeld, als u kiest voor een groene kleur voor de buitenkant van uw huis, denk na over het gebruik van complementaire tinten zoals oranje of blauw voor de binnenkant van uw huis. U kunt zelfs kiezen voor een unieke kleur die niet typisch wordt gezien als “buitenshuis”, zoals geel of roze!

Maak een plan

De eerste stap bij het ontwerpen van uw buitenruimte is het maken van een plan. Bedenk hoeveel tijd u buiten doorbrengt en of u al dan niet een plek nodig hebt om gasten te ontvangen. Bedenk welke activiteiten u in uw buitenruimte zou willen doen, zoals lezen, grillen of met uw kinderen op het gazon spelen. Als u eenmaal een idee heeft van waar u deze ruimte voor wilt gebruiken, kunt u aan de slag.

Waar moet ik een windscherm plaatsen?

Bij het ontwerpen van uw buitenruimte is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van uw windschermen. Een windscherm is een schutting of muurtje dat u en uw planten uit de wind houdt. Dit biedt bescherming tegen de elementen en kan ook worden gebruikt als scherm voor privacy of zonwering. Een windscherm is perfect als u graag buiten zit, maar geen insecten of zonnestralen in uw ruimte wilt hebben. U kunt uw windscherm op elke plek in uw tuin plaatsen, maar het is het beste om deze uit de buurt van ramen en deuren te houden, zodat u gemakkelijk naar binnen en naar buiten kunt.