Gemiddeld zijn bruidsparen 285 uur kwijt aan het uitzoeken van top trouwlocaties, de bruidsjurk kiezen, draaiboek maken enzovoort. Een goede voorbereiding is de sleutel voor een succesvolle dag. Om de trouwerij te realiseren is gemiddeld €16.000 nodig. Als we nagaan dat er ongeveer 66.000 stellen per jaar trouwen, komen we op een flink bedrag uit. En ook niet geheel onbelangrijk, de stellen krijgen gemiddeld €3.600 aan cadeaus en geschenken. Gelukkig zien we dat 97% hier ook de dag van hun leven hebben gehad. Maar hoe voorkomen jullie dat jullie bruiloft niet tot die 3% komt?

Top trouwlocaties – Tips

Jaarlijks worden er vele onderzoeken gedaan, zo ook onder de bruidsparen. Maak gebruik van hun tips en leermomenten om jullie bruiloft tot een succes te brengen.

  • Trouwen in de zomer is het meest populair. De maanden mei tot en met september zijn het drukst, waarnaar april en oktober volgen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een herfst- of winterbruiloft te houden. Op deze manier maak je jullie dag extra bijzonder. De meest populaire trouwdagen zijn vrijdag en zaterdag.
  • Een unplugged wedding? Mogen gasten op jullie bruiloft gebruik maken van mobieltjes, camera’s of tablets? Op speciale momenten zoals de ceremonie of jullie entree zou het fijn zijn van niet. Een fotograaf maakt al foto’s, het is zonde als al jullie gasten met hun mobiel voor hun gezicht op de foto staan.
  • Bezuinig niet op bepaalde onderdelen. De locatie is een belangrijk punt, evenals de trouwfotograaf. Zorg dat de fotograaf goed gebriefd is over wie er per se op de foto moet. Het is zonde als jullie niet na kunnen genieten van de dag doordat er geen goede foto’s zijn gemaakt. Het uitkiezen van top trouwlocaties eveneens. Dit vormt het decor voor de trouwerij. Kies een locatie die goed bij de sfeer van het feest past.