Ben jij binnenkort jarig en organiseer je een feestje? Wij geven hieronder meerdere tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

 

Wanneer ga je het vieren?

Een belangrijke vraag is: wanneer ga je je verjaardag vieren? Wanneer je in het weekend jarig bent kan je dit natuurlijk gewoon dan vieren maar als je door de weeks jarig bent kun je misschien toch beter een andere datum uitkiezen. De makkelijkste dag is op een vrijdag of zaterdag avond, dan kunnen de meeste mensen en is het ook geen probleem als het laat wordt.

 

Wie nodig je uit?

Nodig je alleen vrienden uit of ook je familie? Maak een lijstje van iedereen die je uit wilt nodigen, zo kun je goed zien op hoeveel je zit en of het eventueel teveel is.

De mensen kan je natuurlijk op verschillende manieren uitnodigen, zo kan je gewoon een appje sturen maar kan je ook nog een verjaardagskaart sturen! Een facebookevenement maken is ook iets wat tegenwoordig helemaal hip is, makkelijk want dan kan je precies zien wie er nog meer gaan.

 

Voorbereidingen

Wanneer de dag gepland is en de mensen uitgenodigd zijn kan je met de voorbereidingen beginnen! Bedenk wat voor drinken je wilt en wat voor taart. Maak een boodschappenlijst en schrijf hier alles op. Ook kun je nog dingen zoals ballonnen en slingers kopen.

 

Boodschappen

Als het goed is heb je een boodschappenlijstje gemaakt. We hebben hier nog een tip voor: koop plastic wijnglazen. Wijnglazen gaan vaak kapot en dat is zonde! Plastic wijnglazen zijn niet duur en kunnen wel tegen een stootje. Ook kan je de plastic wijnglazen na gebruik weggooien wat weer een hoop afwas scheelt.

 

Genieten!

Wanneer het eindelijk zover is heb je als het goed is alle voorbereidingen gedaan. Nu kan jij lekker genieten van je verjaardag. De hapjes en drankjes staan klaar, er staat een muziekje aan op de achtergrond. Wanneer de gasten er eenmaal zijn komt het helemaal goed!