Dit kan een moeilijke vraag zijn, vooral voor nieuwere boeren en huiseigenaren. Er is zoveel nieuwe informatie beschikbaar, en er is geen tekort aan advies van onze vrienden op het internet. Maar de waarheid is dat het niet zo eenvoudig is om gewoon het merk of type herbicide te kiezen dat het meest aantrekkelijk lijkt. Er komt veel meer bij kijken dan dat. Of misschien kunnen we gewoon zeggen dat er te veel informatie beschikbaar is en het uzelf gemakkelijk maken? Hoe dan ook, wij zijn er om u te helpen.

Of u nu een nieuweling in de landbouw bent of een doorgewinterde professional, u zult specifieke behoeften en uitdagingen hebben wanneer u uw bedrijf laat groeien. Wij hebben een paar suggesties om u te helpen efficiënter en veiliger te groeien, ongeacht uw specifieke behoeften. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten herbiciden en hun toepassingen, en ook over enkele voor- en nadelen.

Wat is herbicide?

Herbicide is een chemische stof die planten vernietigt. Het meest gebruikelijke type herbicide dat vandaag op de markt is, is een herbicide dat op de bladeren van planten wordt aangebracht.

Hoe werkt herbicide?

Herbiciden worden gebruikt om ongewenste vegetatie te doden. Wanneer u herbicide op uw gazon aanbrengt, doodt het het onkruid dat is uitgelopen. Sommige herbiciden veranderen ook de chemische samenstelling van de bodem, waardoor bepaalde planten in dat gebied helemaal niet meer zullen groeien. Onkruidverdelgers bevatten verschillende chemische stoffen, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. De chemische stof hecht zich aan een plant en onderbreekt het vermogen van de plant om aminozuren of eiwitten (nodig voor groei) aan te maken. Hierdoor kan de plant niet meer groeien en sterft hij uiteindelijk af.

De verschillende soorten herbiciden

Er zijn drie soorten herbiciden: contactherbiciden, systemische herbiciden en residuele herbiciden. Contactherbiciden worden rechtstreeks op onkruid aangebracht en doden het wanneer het in contact komt met de plant. Ze kunnen op planten worden gespoten of worden gebruikt in voor-opkomst-behandelingen met herbiciden in de bodem. Systemische herbiciden worden opgenomen door de bladeren en stengels van de plant, waardoor het voor planten moeilijk wordt om nieuwe scheuten te laten groeien. Ze kunnen door de plant worden geabsorbeerd via de wortels (contact) of door de plant uit de bodem worden opgenomen (systemisch). Residuele herbiciden hebben een langdurig effect, wat betekent dat ze onkruid doden nadat het al begonnen is te groeien. Dat komt doordat ze na verloop van tijd langzaam worden afgebroken en nieuw onkruid blijven doden naarmate het uitloopt.

Hoe weet u of herbicide geschikt is voor u?

Welk type herbicide is geschikt voor u? Zoals bij elk product zijn er enkele voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een onkruidverdelger zonder chemicaliën, kunt u overwegen om azijn of melkkruid als alternatief te gebruiken. Deze opties zijn te vinden in elke supermarkt, waardoor ze zeer toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze bieden echter niet dezelfde mate van effectiviteit als een traditionele onkruidverdelger.

Als u op zoek bent naar een snelle bestrijding van hardnekkig onkruid of een organische oplossing waarbij uw planten niet verbranden wanneer u ze aanbrengt, is melkkruid misschien precies wat u zoekt. U zult deze behandelingen vaker moeten toepassen dan andere herbiciden en sommige mensen melden dat ze niet zo goed werken tegen taaier onkruid. Hoewel het langer kan duren voordat u resultaat ziet met melkkruid en azijn, zijn het chemicaliënvrije alternatieven die uw planten niet beschadigen zoals andere herbiciden dat kunnen doen.

De voors en tegens van herbiciden.

Er zijn een heleboel herbiciden op de markt. Maar met zo veel opties kan het moeilijk zijn om te weten wat voor u het beste herbicide is. We gaan ons richten op een paar belangrijke punten om u te helpen beslissen wat het beste is. Ten eerste moet u uw doelen in overweging nemen. Wat wilt u dat uw herbicide doet? Wilt u dat het alleen onkruid doodt, of hebt u een herbicide nodig dat ook andere grassen doodt? Sommige herbiciden bestrijden alleen breedbladige onkruiden en andere alles wat groen is. Ten tweede, denk na over uw bodemtype en hoeveel tijd en moeite u erin wilt steken om het te onderhouden. Ten derde, denk aan de kosten – heeft u het budget voor een duurdere optie?

Conclusie.

Wat is het beste herbicide voor u? Wij hebben een paar suggesties om u te helpen efficiënter en veiliger te telen, ongeacht uw specifieke behoeften. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten herbiciden en hun toepassingen, en ook over enkele voor- en nadelen.