Het verschijnsel van de glasvezelkabel is een bekend verschijnsel in diverse gemeenten. Vrijwel iedereen zit tegenwoordig online. We surfen er allemaal flink op los. Waar dit in 2008 nog gemiddeld 1 uur per dag is, is dit de afgelopen tien jaar ver viervoudigd. We zijn niet meer los te denken van de internet revolutie die ons leven zo enorm heeft doen veranderen. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van ADSL of een kabelmodemverbinding. Maar hierdoor is door de komst van glasvezelkabel wel verandering in gekomen. Een glasvezelkabel kopen en aansluiten maakt het namelijk mogelijk om heel gemakkelijk een snellere internetverbinding te creëren. Belangrijke voorwaarde hiervoor is dat er al wel glasvezel in jouw straat of wijk is aangelegd. Anders is het namelijk niet mogelijk om snel internet te creëren.

 

Glasvezelkabel kopen

Een glasvezelkabel kopen, ook wel de glas fiber, is een flinter dunne vezel kabel met glaskabeltjes. Ze zijn gemaakt van kwartsglas, wat voorheen met name werd toegepast voor de telecommunicatie. Door dit mini dunne vezeltje worden laserlichtjes gestuurd met digitale data informatie. Glasvezelkabel kopen zorgt er dan dus voor dat data veel sneller getransporteerd kan worden.

 

Glasvezelkabel

Momenteel wordt er veel gesproken over deze techniek. In het begin was het alleen nog mogelijk om grote bedrijven aan te koppelen aan het glasvezelnet. Dat kwam omdat het anders niet rendabel genoeg was om van glasvezel gebruik te maken. Gelukkig is daar al verandering in gekomen. Als huishouden zou het in de oude situatie namelijk financieel niet haalbaar zijn om glasvezel aan te leggen. Gemeenten in Nederland zijn namelijk begonnen met het fiber tot he home principe. Dit houdt in dat er glasvezelkabels in de straten en wijken worden gelegd tot aan de voordeur. Dan is het voor jou zelf de mogelijkheid om te kiezen voor een provider die glasvezelkabels ondersteunen of je kunt zelf een glasvezelkabel kopen.

Glasvezelkabel

Glasvezelshop

Wil jij zelf graag het heft in eigen hand nemen? Dan kan je een glasvezelkabel kopen zodat je snel internet hebt.