Vanaf 4 april 2018 gaat er twee keer per dag een snelle Eurostar trein rijden tussen Amsterdam en Londen. Naar Londen per trein wordt hierdoor ineens een stuk aantrekkelijker. En op de terugweg is het helemaal makkelijk, want dan kun je zonder overstap van Londen naar Rotterdam en Amsterdam reizen.

Eindelijk met de trein naar Londen

Het heeft lang geduurd, maar Eurostar gaat eindelijk rijden op het Nederlandse spoornetwerk. Vanaf Amsterdam kun je voortaan met een Thalys naar Brussel reizen en daar inchecken voor de trein naar Londen. Via de Kanaaltunnel bij Calais rijdt de Eurostar op hoge snelheid naar station Londen St. Pancras en in ongeveer 4,5 uur sta je in het centrum van Londen. Op grote delen van het traject rijdt de trein maar liefst 300 kilometer per uur.

Op de terugweg stap je in Londen St. Pancras in, en rijdt je in één stuk door naar Nederland, je hebt dus geen overstap meer in Brussel. In de toekomst (vanaf eind 2019) is dat ook het plan voor reizigers richting Engeland.

Bijna net zo snel als vliegen

Hiermee wordt een reis naar Londen per trein ineens een stuk logischer, en ten opzichte van het vliegtuig duurt een reis per trein niet eens veel langer, terwijl dit wel veel beter is voor het klimaat. De uitstoot van een vliegtuig is nog altijd vele malen groter dan die van een hogesnelheidstrein. Bovendien ben je bij het reizen met de Eurostar veel minder tijd kwijt voor het inchecken dan wanneer je vliegt.

In de moderne treinen kun je wifi gebruiken en in de Kanaaltunnel is er volop mobiele dekking. Als zakenreiziger kun je dus gewoon door blijven werken, hoewel je natuurlijk ook gebruik kunt maken van een maaltijd (standaard inbegrepen bij Premier class).

Al met al is dit een hele nieuwe manier om naar Londen te reizen, en een die waarschijnlijk populair gaat worden. En voor de prijs hoef je het niet te laten: ticketprijzen starten vanaf slechts 40 euro.