Wanneer je jong bent en je elke dag op je fiets naar school toe gaat, zie je ze elke keer. Scooters die je constant inhalen terwijl jij de benen uit je lijf aan het trappen bent. Dan komt daar het moment dat je denkt: Ik wil ook een scooter!. Nou gelukkig is Rijschool scooter hier om je te helpen naar een scooterrijbewijs. Uiteraard is één ding wel heel belangrijk en dat is dat je minimaal 16 jaar moet zijn om te kunnen starten aan je scooterrijbewijs. Wees ook alert, dat het gaat om een scooterrijbewijs! Je mag dus nooit een auto besturen mits je daarna je autorijbewijs haalt.

De vaardigheden in het verkeer

Bij Rijschool scooter wordt de focus gelegd op het veilig besturen van de scooter en het goed aflezen van verschillende verkeersituaties. Je zal beginnen bij het besturen van de scooter. Door een aantal kilometers met een begeleider door de stad te rijden zal je al snel merken dat een scooter besturen helemaal niet zo moeilijk is. Wanneer je dit dan ook onder de knie hebt wordt er getoetst op je verkeer IQ. De examinator of begeleider zal er streng op letten dat alle verkeersregels worden nageleefd. Er wordt hier strenger op beoordeeld omdat er altijd vreemde momenten voorkomen in het verkeer. Vaak komen deze momenten geheel onverwachts en is het voor jou van belang dat goed kan inspelen op de situatie en het voertuig veilig verder kan besturen.

Voorafgaande je scooterlessen

Je kan het waarschijnlijk al raden maar voordat je examen mag doen voor je scooter moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald. De theorie-examen mag je wel al doen als je 15,5 jaar oud bent. Let op dat je diploma 1,5 jaar geldig is na het behalen en dat je binnen deze tijd je praktijkexamen dient te hebben gehaald. Is dit niet het geval dan kan je geen examen doen.