Tegenwoordig moet je als ondernemer met veel zaken rekening houden. Denk aan zaken als administratie, salarisadministratie, marketing en vervoer. We leven in een tijd waarin veel gespecialiseerd wordt. Zo zijn er bedrijven die andere bedrijven ontzorgen met bepaalde diensten. In dit artikel gaan we in op deze trend! Besteed jij je marketing of administratie nog niet uit? Lees dan hier waarom je dat wel zou moeten doen!

Doen waar je goed in bent

Als ondernemer ben je goed in het vak wat je uitoefent. Het ondernemersbloed vloeit door je lijf. Het opstarten van een eigen bedrijfje geeft je een kick. Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. Je moet je met veel randzaken bezig houden die veel tijd kosten. Wanneer je bedrijf goed loopt is het beter om al die randzaken uit te besteden. Dan kun jij je richten op wat voor jou echt belangrijk is! Je product of dienst!

Marketing uitbesteden

Tegenwoordig heb je veel verschillende (online) marketing en designbureaus. De een richt zich meer op positioneren, de ander op SEA marketing en de ander kan een geheel unieke huisstijl ontwerpen. Het is aan te raden om je marketing aan 1, maximaal 2 bedrijven uit te besteden. Het is namelijk niet handig als een webbouwer contact moet hebben met een marketingbureau en een designbureau.

(Salaris) administratie

Administratie uitvoeren vinden veel bedrijven niet leuk. Het is tijdrovend en veel MKB-ondernemers hebben niet genoeg kennis erover. Toch zien kleine ondernemers weinig is het uitbesteden van de (salaris)administratie. ZZP’ers geven boekhouden een 5,6. In 2017 hield 9 van de 10 ZZP’ers hun boekhouding zelf bij. Voor bedrijven met 20+ werknemers is het wel aan te raden om de (salaris) administratie uit te besteden. Payrollbackoffice ontzorgt bedrijven in onder andere salarisadministratie.

Vervoer

Ben je een druk bezet directeur van een (middel)groot bedrijf? Ben je veel onderweg voor afspraken? Dan is het raadzaam om gebruik te maken van een chauffeur. Tegenwoordig zijn er veel professionele chauffeursdiensten die werken met getrainde en gepaste chauffeurs. Op deze manier heb jij meer tijd om te werken vanuit de auto!