Een magazijn met wat kleinere artikelen is lastiger dan een magazijn met lange grote planken. Kleinere artikelen raak je sneller kwijt en het is lastig op te slaan in de magazijnstellingen. Gelukkig is daar over na gedacht en zijn er speciale magazijnstellingen voor de kleinere artikelen. Het moeilijk doen met kleinere artikelen is dus verleden tijd met de paternoster.

 

hoe ziet dit magazijnsysteem eruit?

Een paternoster is een systeem voor kleine artikelen, zoals je waarschijnlijk nu al weet. Er zijn twee soorten paternosters. Zo is er de paternoster kast en de paternoster lift. Beide systemen werken het zelfde. Met maar één druk op de knop heb jij het gewenste artikel voor je. Nooit meer het magazijn door hoeven lopen om iets te zoeken, maar een systeem die het voor je opzoekt. Dat werkt efficiënt. Ook maak je optimaal gebruik van de ruimte, want je kunt met de paternoster meer kwijt dan ‘normaal gesproken’. Je hoeft namelijk zelf niet bij de artikelen te kunnen dus de hoogte kun je gebruiken voor artikelen. In de paternoster kast zitten 10 rijen met iedere rij 10 vakken. Bij elkaar kun je dus wel 200 verschillende artikelen kwijt.

Dit zijn al een aantal voordelen, maar nog lang niet alles. Dit magazijnsysteem is namelijk goed te combineren met andere magazijnstellingen. Het kan zo maar zo zijn dat je grote artikelen en kleine artikelen in één magazijn wilt opslaan. Dan is dit met een paternoster gemakkelijk samen te pakken. Aan dit magazijnsysteem zitten dus vele voordelen.

FGN magazijnsystemen

FGN magazijnsystemen heeft veel ervaring en is één van de grootste groothandels in magazijnstellingen. FGN magazijnsystemen helpt je dan ook graag met het vinden van de juiste magazijnstellingen. Er is tegenwoordig veel keus en het verschilt per magazijn wat passend is. Neem daarom gerust contact op. Wij helpen je verder!