Outplacement is een begrip dat in de jaren zeventig in Nederland geïntroduceerd werd, nadat het een paar jaar eerder in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Tegenwoordig wordt er zo veel gebruik gemaakt van outplacement in ons land, dat het begrip niet meer weg te denken is uit onze arbeidsmarkt. Ben je benieuwd wat outplacement precies inhoudt en wanneer outplacement interessant is voor jou? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

Outplacement: wat is dat?

De definitie van outplacement is de volgende: “Het voor rekening van een werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers, die om wat voor reden dan ook, een andere passende werkkring of toekomstbestemming moeten vinden”. In feite slaat het begrip op een scala van activiteiten die uitgevoerd worden om een werknemer zonder baan of met een veranderend arbeidsperspectief een nieuwe toekomst te geven, zodat hij of zij niet van de arbeidsmarkt vervreemd raakt. In de meeste gevallen wordt het outplacementtraject gestart als een medewerker ontslagen is en snel weer aan de slag wil met een nieuwe uitdaging.

Waarom outplacement?

Als je onvrijwillig ontslagen wordt, krijg je vaak de keuze om een ontslagvergoeding te accepteren of een outplacementtraject in te gaan. Veel mensen zijn geneigd om voor het geld te kiezen, simpelweg omdat zij denken dat ze snel een nieuwe baan kunnen vinden. Toch is dit vaak lastiger dan je denkt en dit komt omdat de arbeidsmarkt van tegenwoordig niet meer voor iedereen toegankelijk is.

Wil je extra begeleiding bij het zoeken van een nieuwe uitdaging, dan accepteer je de vergoeding voor het outplacementtraject. Je krijgt extra begeleiding om de arbeidsmarkt weer te betreden en vindt zo snel mogelijk nieuw werk door het advies van een outplacementadviseur. Zeker als je geen idee hebt wat je wil gaan doen, als je niet terug wil in je oude vakgebied en een carrièreswitch wil maken, als je weinig zelfvertrouwen hebt of als je denkt dat je moeilijk werk kunt vinden (bijvoorbeeld door je leeftijd), is het verstandig om een outplacementtraject in te gaan na onvrijwillig ontslag.