Iedere keer als je hardloopkleding gedragen hebt om een flink eind te lopen, moet je de kleding goed uitwassen. Door het zweten in de hardloopkleding zitten er namelijk bacteriën in de stof van de kleding en om deze bacteriën te verwijderen, is een goede wasbeurt nodig. Meer over het wassen van hardloopkleding om altijd in schone en hygiënische kleding te kunnen rennen, lees je op deze pagina.

Het wassen van hardloopkleding: let goed op

Veel mensen denken dat je hardloopkleding gewoon bij de andere wasjes in dezelfde kleur kunt stoppen. Soms kan dit inderdaad wel, maar je moet er rekening mee houden dat hardloopkleding doorgaans een andere stofsamenstelling heeft dan andere kledingstukken die je in de wasmachine doet. Doe dus niet zomaar alles bij elkaar, maar let goed op de stoffen van de hardloopkleding en was de kledingstukken eventueel los van andere kledingstukken.

Hardloopkleding wassen zonder problemen: gebruik het label

De beste manier om hardloopkleding op de juiste manier uit te wassen, is door het label van de kledingstukken te controleren voor je de wasmachine in een bepaalde stand zet. Knip het label er dus niet meteen af als je de kleding in huis hebt, maar lees altijd eerst hoe de kleding het beste gewassen kan worden. Houd de instructies op de labels van de kledingstukken aan en je weet zeker dat je de hardloopkleding op de juiste manier uitwast.

Staat op het label dat je een bepaald kledingstuk in 40 graden moet wassen? Dan kun je eventueel van de instructie afwijken door kouder te wassen, maar je mag de temperatuur van het water in de wasmachine nooit hoger zetten van 40 graden. Doe je dit wel, dan komt jouw kleding heel anders uit de wasmachine en dit is zonde.