Motorvakantie

Je bent een groot fan van motorrijden. Dan lijkt een motorvakantie je natuurlijk helemaal fantastisch. Voor iedere motorliefhebber is een motorvakantie de ultieme manier om op vakantie te gaan. Op je motor trek je langs de mooiste plekken. Je kunt ervoor kiezen om op eigen houtje een motorreis te maken, maar je kunt natuurlijk ook een motorreis met een grotere groep organiseren. Wanneer je op een motorvakantie gaat, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Lees snel verder!

1. De juiste (motor)kleding

Als je op motorvakantie gaat is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Dit kan moeilijk zijn omdat het weer in sommige landen opeens om kan slaan. In elk land kun je geconfronteerd worden met noodweer. Wanneer je naar Spanje, Griekenland of Portugal gaat verwacht je het waarschijnlijk. Maar ook in deze landen kan het weer onverwacht omslaan. Sterke motorkleding is in elk geval een noodzaak. Het is belangrijk dat de juiste motorkleding u beschermd. Houdt hierbij natuurlijk ook rekening met de reis. Wanneer je van Nederland richting Spanje rijdt, is er een kans dat je in de landen waar je doorheen reist getroffen wordt door noodweer.

2. Safety first!

Voordat je op motorvakantie gaat is het belangrijk om de motor goed te checken. Zo voorkom je onderhoud aan je motor tijdens de vakantie. Ververs de olie indien nodig, hierbij is het goed om het oliepeil te controleren. Daarbij komt het controleren van de banden, remmen en leidingen kijken. Vervang indien nodig de bougies. Ook is het goed om voor vertrek het luchtfilter schoon te maken. Daarnaast is het slim om van sommige onderdelen reserves mee te nemen. Safety first!

3. Overnachten

Neem voor vertrek je route al globaal door. Het is goed om in ieder geval een tent mee te nemen. Zo ben je altijd verzekerd van een slaapplek. Bij een kampeerwinkel kun je zakken halen waarin alles zo klein mogelijk verpakt is. Als je van plan bent om te gaan kamperen is het slim om een kettingslot mee te nemen. Een belangrijke tip: zet je motor niet naast de tent. Wanneer deze omvalt ben je namelijk ver van huis. Ook kun je ervoor kiezen om in hotels te overnachten. Er zijn verschillende hotels die voor je motor een veilige standplaats beschikbaar hebben.

4. Papieren

Probeer onverwachte situaties te voorkomen. Vergeet niet je paspoort, rijbewijs geld en ziektekosten verzekeringspasje mee te nemen. Heb je een motorverzekering afgesloten? Vergeet dan niet om je verzekeringspapieren mee te nemen. Het is goed om als extra reserve sleutels en belangrijke telefoonnummers mee te nemen.

Heb je bovenstaande punten opgevolgd en ben je langs geweest bij een motorwinkel om de belangrijkste spullen aan te schaffen? Dan ben je helemaal klaar voor je motorvakantie. Je hoeft nu alleen maar te genieten!