Voor dat ene project wil je natuurlijk het beste hout hebben. Maar wat is echter dat ideale hout soort? Zo zijn er vele verschillende soorten die wel interessant klinken. Zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Van een hout soort verwacht je natuurlijk dat het lang goed blijft, een mooie kleur heeft en dat het makkelijk te bewerken is. Sommige hout soorten breken snel, sommige scheuren gemakkelijk en ga zo maar door. Eigenlijk wil je een soort dat alle goede kenmerken heeft. Tropisch hardhout is het soort die wel alle goede kenmerken heeft!

 

Tropisch hardhout is precies wat jouw project nodig heeft

Voor een project heb je goed hout nodig. Wanneer je bijvoorbeeld een tafel of een kast maakt, dan wil je dat deze van het juiste materiaal gemaakt zijn. Dit is voor bijvoorbeeld in huis voor in de tuin. Deze hardhout soort heeft de goede kenmerken waar je naar op zoek bent. Zo is het een houtsoort dat makkelijk te bewerken is. Zo is het gemakkelijk te bewerken en te verzagen. Hierdoor hoef je dus geen speciale zagen of schroeftollen aan te schaffen. Verder is het ook zo dat het hout niet makkelijk scheurt of breekt wanneer je het bewerkt. Sommige hout soorten scheuren of breken namelijk wanneer je de balken of planken zaagt. Dit is natuurlijk het laatste dat je wilt want het hout kan dan weg gegooid worden. Het hout is verder ook mooi van kleur. Door de diep rode kleur is het hout zeker geschikt voor meubilair.

 

Tropisch hardhout wordt duurzaam gewonnen

Tegenwoordig wordt de ontbossing een steeds groter probleem. Doordat er weinig bomen zijn, wordt er ook steeds minder co2 uit de lucht gehaald. Het duurzaam kappen gaat dit tegen. Met het duurzaam kappen worden alleen de bomen weg gehaald die niet meer functioneren zoals ze horen. Dit hout soort wordt dan ook alleen maar duurzaam gekapt.