Ben jij in de zomer ook zo’n buitenmens? Lekker de hele dag in de zon op je terras en aan het einde van de dag zet je er lekker de barbecue bij aan. Hierdoor kun je ’s avonds lekker lang buiten zitten met vrienden of familie. Maar hoe warm het overdag ook is, hoe verder de avond vordert, des te killer kan het worden. Met comfortabele terrasverwarming gas kun je het behaaglijk warm krijgen. Dit wil toch iedereen?

Waarom een gasheater?

Ten eerste gebruik je een gasheater natuurlijk om het terras te verwarmen. Maar daarnaast is het ook heel gezellig. Met een gasheater heb je een natuurlijk gevormde vlam wat voor een gezellig vlammenspel zorgt. Een groot voordeel van gas is dat je geen last krijgt van rook- en stankvorming. Dit heb je wel als je een vuurtje stookt op hout. Gas is ook relatief veilig in gebruik, zodat er niet snel ongelukjes ontstaan. De gasfles kan bij de meeste modellen gasheaters in de heater zelf worden opgeborgen, zodat deze uit het zicht staat. Ook zijn gasheaters voorzien van een regelknop, zodat je zelf bepaald hoe hard je gasheater brandt. Met een gasheater kun jij ook ’s avonds nog lang buiten zitten.

Soorten gasheaters

Een gasheater is verkrijgbaar in twee modellen: de patioheater en de flameheater. De patioheater is het bekendste model en dit model kom je ook vaak tegen op een horecaterras. De heater is uitgerust met een kap, waaronder de gasvlam brandt. Maar wil je een echte blikvanger op je terras? Ga dan voor de flameheater. De flameheater bestaat uit een glazen koker waarin de gasvlam zichtbaar is. Naast warmte is dit echt een accessoire voor op het terras dat de gezelligheid kan bevorderen. Naast de nodige sfeer dient de flameheater door de zichtbare vlammen ook als een verlichtingsbron.