Energieleveranciers maken tegenwoordig steeds meer gebruik van energie acties. Het aanbod is soms zelfs zo groot, dat het lastig is om de beste actie voor jou te vinden.

Het duidelijke overzicht van energie acties

De energieleveranciers bieden veel verschillende acties aan. Zo krijg je bij de ene leverancier een gratis tablet in samen werking met een drie jarig contract met vaste energietarieven, terwijl je bij de andere leverancier een éénmalige korting krijgt in samenwerking met een éénjarig contract en variabele energietarieven. Kortom een actie lijkt leuk, maar het is belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. De website van energie acties geeft eenvoudig en overzichtelijk weer welke acties er momenteel lopen.

Je kunt bijvoorbeeld selecteren dat je alleen de aanbiedingen met éénjarige contracten wilt zien, of juist alleen de acties waarbij je een kado bij je energiecontract krijgt. Verder is duidelijk uiteen gezet wat voor een voorwaarden er kleven aan de actie. Zo zijn belangrijke onderdelen bij het energie acties vergelijken de looptijd van het contract, vaste of variabele tarieven en natuurlijk de besparing.

De beste energie actie voor jou

Naast het handige overzicht, kan je ook gebruik maken van de interactive tool om de beste energie actie voor jou te vinden. Er zitten namelijk verschillen tussen acties voor gas én stroom of alleen gas of stroom. Bij gas én stroom aanbiedingen kan je namelijk ook gratis cadeaus krijgen terwijl bij enkel gas of stroom alleen kortingen zijn te ontvangen. Vanzelfsprekend bespaar je meer wanneer je kiest voor een gas én stroom aanbieding.

De beste energie actie is voor iedereen verschillend. Je kunt er voor kiezen om een gratis tablet te ontvangen. Als je liever zelf een tablet uit wilt kiezen, is het aan te raden om te kiezen voor een kadobon. Wil je liever korting ontvangen, dan kan je kiezen uit een cashback actie of korting op je jaarafrekening. Bij een cashback actie, ontvang je het geld binnen enkele weken al op je rekening. Bij korting op je jaarafrekening, wordt het verrekend aan het einde van het jaar. Hierdoor moet je dus wat langer wachten op je geld.