Een nieuw zakelijk mobiel abonnement uitkiezen kan als lastig worden ervaren. Zo zijn er enorm veel telefoons en abonnementen beschikbaar, maar wat past nou precies bij jou? Kies je voor de allernieuwste, de beste prijs / kwaliteit of toch voor een budget smartphone. Iedere telefoon heeft zo zijn voor- en nadelen. Hetzelfde geldt voor alle abonnementen. Kies je voor veel of weinig MB’s en belminuten.

Een zakelijk mobiel abonnement met telefoon

Onlangs is de nieuwste Samsung S8 aangekondigd. Deze telefoon heeft natuurlijk weer het nieuwste van het nieuwste. Hier betaal je echter wel voor. Het is dus de keuze of je gaat voor het allernieuwste of voor een iets ouder model. Uiteraard ligt het er ook aan wat voor een budget je hebt gekregen van je werkgever en hoeveel je hier mogelijk extra aan wilt betalen. Het is aan te raden om te kiezen voor een zakelijk mobiel abonnement mét telefoon. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit.

Wanneer je een abonnement gaat uitzoeken en je weet welke telefoon je witl, moet je het aantal MB’s en minuten bepalen. Het is aan te raden om minimaal 1000 MB te kiezen. Zeker wanneer je veel onderweg bent, is het handig dat je overal je mail kunt checken en eventueel documenten kunt downloaden en verzenden.

Het overstappen naar een nieuw zakelijk mobiel abonnement

Wanneer je een nieuw abonnement aanschaft moet je natuurlijk alles over zetten naar je nieuwe telefoon. Momenteel is Whatsapp ook bezig met een overstapfunctie. Dit houdt in dat je al je Whatsapp gesprekken gewoon mee kunt nemen naar je nieuwe zakelijk mobiel abonnement. Nu is de functionaliteit nog in de ontwikkelingsfase maar zal spoedig worden toegevoegd aan de beta versie van Whatsapp en later in de officiële versie.

Daarnaast bieden alle zakelijke providers een overstapservice waardoor je ook gewoon je telefoonnummer gratis kunt meenemen. Je zult dus geen problemen ervaren met het overstappen naar een nieuw abonnement en een nieuwe telefoon.