Wanneer je gaat beginnen met gitaar spelen is het soms niet altijd even makkelijk. Zo heb je als beginnende gitarist ontzettend veel keuze als het gaat om de aankoop van een gitaar. Er zijn namelijk veel verschillende soorten gitaren, welke allemaal weer voor een specifieke muziekstijl geschikt zijn. Hieronder worden tips gegeven om een beginners gitaar met succes te kunnen kopen.

Waaraan moet een beginners gitaar voldoen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke muziekstijl bij je past. Zo is een elektrische gitaar meer geschikt voor rock muziek en een basgitaar meer voor jazz. In de meeste gevallen kiezen gitaristen voor moderne muziek. Hiervoor is een akoestische gitaar een prima keuze. Denk hierbij aan een klassieke gitaar of western gitaar. Een klassieke gitaar heeft nylon snaren, welke prettig aanvoelen tijdens het gitaar spelen. Daarentegen heeft een western gitaar stalen snaren, wat soms pijn kan doen aan de vingers van de gitarist.

Handige gitaar accessoires

Er zijn tal van gitaar accessoires. De ene gitaar accessoire is meer belangrijk dan de ander, maar niet onmisbaar. Zo kennen we de volgende accessoires: gitaarband, plectrum, capo, gitaartas, stemapparaat en gitaar snaren. Een setje extra snaren kan altijd handig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een optreden hebt, dan wil je natuurlijk voorkomen dat je door het knappen van de snaren niet meer kunt spelen. Een plectrum wordt meestal aangeraden voor beginnende gitaristen, omdat je zo de snaren beter kunt aanslaan. Daarnaast is een plectrum extra handig als je een akoestische gitaar bespeelt met stalen snaren.

Het stemmen van de snaren kan door middel van een stemapparaat, maar ook gewoon met behulp van je mobieltje. Door middel van een app stem je eenvoudig de snaren. Wil je echt zeker weten dat je snaren goed zijn afgestemd? Dan kun je beter kiezen voor een stemapparaat, welke je op de top van de gitaar plaatst.