Het kopen van een onesie in Nederland

Voor wie in Nederland en België een goedkope onesie kopen kan hiervoor bij meerdere winkels terecht. Onesie kopen kon eerder alleen in de winkel Primark of bij buitenlandse websites, maar het aanbod is enorm gegroeid voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De onesie is de afgelopen jaren toegenomen aan populariteit en blijft een gewild item voor vele mensen. Wat is de onesie en waar komt deze vandaan?

Waar komt de onesie vandaan?

De onesie vindt zijn oorsprong in Japan. Daar is deze bekend onder de naam Kigurumi en is al vele jaren enorm populair. De Japanners zijn gek op de Kigurumi en dragen hem vooral voor feestjes. Hij is dan vooral ook bedoelt om je te verkleden. Vanuit Japan is de trend rond 2010 overgeslagen naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Hier werd de Kigurumi bekend onder de naam Onesie. Waarschijnlijk omdat deze naam gemakkelijker is om uit te spreken.

Wat zijn onesies?

Onesies worden gedragen in het huis en voor feestjes. Het zijn kledingstukken die gemaakt zijn van een zachte stof die het lichaam bedekken van de nek tot aan de enkels. Sommigen bedekken de voeten. Elke onesie heeft een capuchon en een rits aan de voorkant waardoor iemand gemakkelijk in en uit kan stappen. Onesies zijn in verschillende maten en soorten verkrijgbaar waaronder dieren onesies die erg populair zijn onder tieners. Onesie bestellen? Op het internet zijn vele online winkels die deze aanbieden.