Het kiezen van de juiste locatie voor jouw volgende evenement kan een hele klus zijn vol denkwerk, tekentafels en Google werk. Toen ik mijn laatste evenement moest organiseren vond ik het uitkiezen van een geschikte locatie eigenlijk het allermoeilijkst. Tegenwoordig zien alle websites van locaties er net zo prachtig uit en een onderscheid maken tussen de verschillende locaties wordt steeds lastiger. Door schande en schaamte ben ik zelf wijzer geworden in het kiezen van de allerbeste locatie voor jouw evenement en deze bevindingen deel ik graag met je via deze blog.

De sfeer van de locatie

Zo een beetje alle locaties in Nederland zien er tegenwoordig prachtig uit en dat is natuurlijk fantastisch, want dan hoef je daar net iets minder op te letten. Waar je wel goed op moet letten is of de sfeer van de locatie past bij het evenement dat je wilt neerzetten. Wanneer je bijvoorbeeld een heel zakelijk evenement neer wilt zetten is een oude fabriek heel erg passend. Een creatieve workshop kun je beter organiseren in een locatie omringt door natuurrijk gebied. Creatieve denksessies waarbij veel participatie vanuit het publiek wordt vereist passen weer beter in een theater. Zo is de lijst natuurlijk zo een beetje oneindig, waar het om gaat is dat je een locatie kiest die bij het type evenement past dat je wilt gaan organiseren.

De ligging van de locatie

Ook de ligging van de locatie is zeer belangrijk. Mensen die uitgenodigd worden voor het evenement moeten de locatie zo gemakkelijk mogelijk kunnen bereiken. Kijk daarom naar locaties die dichtbij een station liggen, gemakkelijk te bereiken zijn met de auto en daarnaast centraal liggen. Komen er veel mensen uit Utrecht, dan zou je eens kunnen kijken naar een evenementenlocatie Utrecht. Wonen mensen vooral centraal zonder een duidelijk in te kaderen bereik, dan kies je voor een evenementenlocatie Midden Nederland. Wat de keuze van je evenementenlocatie ook is, het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen de locatie gemakkelijk kunnen bereiken.

Faciliteiten binnen de locatie

Er vanuit gaan dat elke locatie alles voor je kan regelen is een echte dooddoener en raad ik dan ook ten strengste af. Vraag naar de mogelijkheden binnen de locatie wanneer je een locatie voor je evenement kiest. Denk hierbij aan de volgende items: is er specifieke catering mogelijk voor mensen van een bepaalt geloof of met een bepaalt dieet, is er voldoende invulling mogelijk voor jouw wensen binnen beeld en geluid en natuurlijk of er een mogelijkheid is tot uitloop.

Heel veel plezier

Ik wens je heel veel plezier bij het houden van je evenement en hoop dat je met deze tips gemakkelijk en beter een keuze kunt maken voor de locatie voor je volgende evenement.