Voor veel ondernemers een vervelende klus die elk jaar weer geklaard moet worden: jaarcijfers maken. Iets waar veel ondernemers aan het einde van het jaar tegenaan lopen. Het is een grote klus en daarom is het belangrijk om dit niet voor je uit te schuiven. Een tip zodat het jaarcijfers maken iets minder tijd opeist, is het bijhouden van de rekeningen, het hele jaar lang. Wanneer je alles bijgehouden hebt en het financiële gedeelte op orde en bij is, zal het een hoop schelen. Begin hier dus op tijd mee en heb een rustige kerst, zodat je niet hoeft te denken aan die administratie die nog niet af is. In februari moeten de jaarcijfers gemaakt zijn. Je hebt dus wel even de tijd, maar jaarcijfers maken kan je niet afraffelen. Wanneer er dingen verkeerd staan of doorgegeven worden, kan dat je duur komen te staan. Ook als dit ongemerkt is gegaan.

 

Een aantal tips voor jaarcijfers maken

  • Maak gebruik van een boekhoudprogramma. De administratie kan je in Excel bijhouden, maar met een groot bedrijf wordt dat al wat moeilijker. Ben je wat minder nauwkeurig dan is Excel bij voorbaat al niets voor jou. Een gespecialiseerd boekhoud programma past je dan meer. Een boekhoud programma is niet foutgevoelig en hierin kun je gemakkelijk facturen en bankafschriften inboeken.
  • Schakel op tijd hulp in als je er echt niet uitkomt. Misschien heb je er wel gewoonweg geen tijd voor. Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en kunnen zorgen dat het jaarcijfers maken helemaal geregeld wordt. Je hoeft hier dan verder niet meer naar om te kijken.

 

Hulp bij jaarcijfers maken van De Bruijn en Partners

De Bruijn en Partners is een ervaren bedrijf en helpt je graag bij de financiën. De grootte van de onderneming maakt voor hen niets uit. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden door contact op te nemen. Jaarcijfers maken, dat doet De Bruijn en Partners wel voor je!