De keeper heeft altijd een ander kleur dan zijn eigen team, dit is er om onderscheid te houden tussen de spelers die voetballen en de keeper. Maar waaruit bestaat nou een keeperskleding? Nou de keeperskleding(meer informatie) bestaat uit een keepersbroek dat kan een korte en lange zijn vaak wordt er kort gebruikt, een keepersshirt dat kan ook uiteraard met een lange of korte mouw. De keepersbroek is een speciale broek dat extra bescherming aanbiedt op plekken dat je als doelman in contact komt met de grond als je duikt en dat is zeker geen pretje het kan namelijk erg pijn doen. Er zijn keepersbroeken die extra veel bescherming aanbiedt op de knieën en heupen. Dit wordt in het buitenland padding genoemd oftewel kussens in Nederland.

Wat voor soort keeperskleding is er?

Waarom een korte en lange broek eigenlijk? Korte broek zit vaak wat prettiger voor een keeper en daarom heeft het een voorkeur bij de keepers van tegenwoordig, en dit komt omdat je meer bewegingsvrijheid hebt als keeper. Natuurlijk is de uitstraling erg belangrijk en de korte broek heeft een veel betere uitstraling voor de keepers. Maar de lange broek heeft ook zijn voordelen, steeds meer clubs spelen op kunstgras en dat zorgt voor veel schaafwonden of blauwe plekken en dat kan erg pijn doen voor een keeper. Daarom kan je met een lange broek veel minder pijn voelen dan bij een korte broek. En er is natuurlijk lange en korte mouw hier zit niet zoveel verschil in het hangt van de keeper af, er wordt veel gekeken naar de weer als het erg warm is kiezen de keepers vaak voor korte mouw. De beste keepers van Nederland maakten altijd gebruik van goed en degelijk keepersmateriaal.

Waar moet je op letten?

Als je invloed hebt op keuze van jouw keepersshirt, moet je voor een felle kleur gaan! Daarnaast zijn er nog kleine maar erg belangrijke tips. Doe vaak lange mouwen aan tijdens trainingen dan voorkomt blessures, kies tijdens wedstrijden het shirt waarbij je het beste speelt hierdoor keep je met een beter gevoel en presteer je ook veel beter, bijvoorbeeld keep je beter met lange mouwen ga dan voor de lange mouw! Ga voor jouw gevoel en dan presteer je alleen maar veel en veel beter