Bijtelling is een veelbesproken term. Bijtelling is een bijdrage die een werknemer betaald wanneer hij/zij meer dan 500 privé kilometers rijdt met zijn shortlease bedrijfswagen. Er zijn een aantal verschillende bijtelling categorieën waaronder de 0%. Deze categorie is de meest voordelige categorie van alle klasse. 0% bijtelling is alleen van toepassing op een volledig elektrisch aangedreven auto.

Deze categorie is inmiddels verdwenen maar vanwege slim inkoopbeleid is het nog steeds mogelijk om een 0% auto te shortleasen. In 2013 was het zo geregeld dat wanneer een auto een uitstoot heeft van minder dan 50 gram CO2 per kilometer deze een bijtelling van 0% toegewezen kreeg.

Diverse tarieven bijtelling 2016

Het 0% bijtelling tarief is inmiddels al vervallen maar is nog beperkt beschikbaar. Er zijn een aantal leasemaatschappijen die een eigen wagenpark hebben waardoor zij vanwege slim inkoopbeleid nog een aantal auto’s kunnen aanbieden met 0% bijtelling. U kunt dankzij deze manier van inkopen nog steeds goedkoop leasen met de tarieven van 2015.

Wilt u dus nog een korte periode genieten van geen bijtelling dan moet u goed zoeken maar ze zijn er nog wel. Een aantal voorbeelden van auto’s waarbij het mogelijk is om te rijden met 0% bijtelling zijn: Peugeot iOn, Chevrolet Volt, Opel Amepa, Toyota Prius Plug-in Hybrid. Zoals u kunt zien zijn dit allemaal elektrisch aangedreven auto’s. Op de Prius na zijn deze auto’s 100% elektrisch aangedreven. Omdat de overheid dit destijds wilde stimuleren werden deze auto’s ‘beloond’ met een bijtelling van 0%.

Bijtellingstarieven de komende jaren

Ook de komende jaren gaan de bijtelling percentages op de fles. Het wordt flink door elkaar heen gehusseld. De beloning op zuinige auto’s worden geschrapt en de categorieën worden ingeperkt. Zo zal er over een aantal jaren de bijtelling categorieën nog maar bestaan uit twee categorieën. Dit alles om het helderder en makkelijker te maken voor de leaserijder. Shortlease dus snel een 0% bijtelling auto om nog een aantal jaren te profiteren.