Je hebt zojuist je huis gekocht, waar je zo lang al reikhalzend naar uit heb gekeken. De komende maanden kan je aan de slag gaan, om van je nieuwe huis jouw stekkie te maken. Het begin allemaal met het betere beunhazen werk. Veel in het huis mag jezelf lekker slopen tot dat alles er uit is wat je er uit wilde de hebben. Vervolgens begint de opbouw van jouw paleis. Eerste de wanden stuken, waarna je deze kan verven of behangen naar jouw wensen. Nadat je wanden hebt verzorgt kan je beginnen aan de vloer. Let op dat je deze volgorde niet omdraait. Er komt veel viezigheid af van het stukken. Daarbij kunnen de klodders verf of behanglijm in de rondte vliegen. Het zou zonde zijn als deze terecht op je vloer komen.

Verbouwen

Vervolgens kan je beginnen aan de keuken en badkamer. Deze heb je natuurlijk met zorg uit gezocht. Je begint ook steeds meer resultaat te zien. Alle kleine dingen die je niet ziet zijn gedaan en alle grote klussen kunnen beginnen. Alles wat je nu plaats en verbouwd heeft invloed op het uiterlijk van het interieur. Inmiddels is je huis verbouwd, Je huis is nu nog kaal maar wel volledig in de stijl en kleuren die jij wilt. Misschien wel het leukste van allemaal is het bij elkaar zoeken van jou meubelen. Opzoek gaan naar de verschillende onderdelen die jouw huis een maken. Vooral bij starters, zal je in het begin nog een Ikea huis hebben. Hiermee bedoel ik dat veel van wat je koop bij de Ikea vandaan komt. Langzaam maar zeker ga je die meubelen er uit werken.

Aan de binnenkant kan je zien dat het helemaal jouw huis is aan de buitenkant nog niet. Je hebt dus een naambordje voordeur nodig. Je hebt veel standaard naambordjes waar ze alleen je naam op zetten. Op het internet heb je verschillende websites die naambordjes voordeur maken. Er zijn een aantal bedrijven die de naambordjes voordeur zelf hebben ontworpen en echt uniek zijn.