Wanneer je een bezoek brengt aan de tandarts of mondhygiëniste dan is de kans groot dat je geadviseerd wordt om een elektrische tandenborstel te kopen. Tandartsen algemeen zijn tot de conclusie gekomen dat het poetsen met een elektrische tandenborstel beter is dan het poetsen met een gewone borstel. Wanneer je besluit om een elektrische tandenborstel te kopen, kom je voor de keuze te staan welke je moet gaan kiezen.

Het kiezen van de elektrische tandenborstel

Wanneer je een elektrische tandenborstel moet kiezen kun je tot een moeilijke opgave komen te staan. Dat je twee keer per dag je tanden moet poetsen voor twee minuten lang is wel bij iedereen bekend. Maar waar je verder eigenlijk op moet letten bij het kopen van een tandenborstel is voor veel mensen onduidelijk. Er zijn verschillende elektrische tandenborstels te koop, maar de meest bekende zijn de Oral-B en de Philips Sonicare tandenborstel. Wat is het verschil tussen beiden?

De Oral B tandenborstel staat bekend voor de roterende beweging die bezig maakt. Hoe meer rotaties deze maakt, hoe beter het resultaat. De Philips Sonicare staat bekend dat deze zich vooral richt op de aanslag. De borstel verwijderd op een effectievere manier de aanslag wat veroorzaakt wordt door koffie en rode wijn en zorgt voor wittere tanden. 

Het kiezen van de juiste opzetborstels

Niet alleen het kiezen van de juiste elektrische tandenborstel is belangrijk, maar ook het kiezen van de juiste opzetborstel. Er zijn verschillende opzetborstels waaruit je kunt kiezen voor het poetsen van je tanden. Het verschil ligt hem vooral in de opzetborstels voor de Oral-B en opzetborstels  voor de Philips Sonicare. Daarnaast zijn er ook opzetborstels voor kinderen verkrijgbaar. De andere meest voorkomende verschillen liggen op het gebied van de hardheid van de borstel. Wanneer je twijfelt kun je het beste je tandarts vragen voor advies om te zien welke borstel het beste voor jou is.