Je meubels zijn een flinke investering waar je de aankomende jaren nog wel even van wilt blijven genieten. Het is daarom van belang dat je de meubels ook blijft schoonmaken. Dat klinkt misschien vreemd, maar je bank kan je zeker wel goed schoonmaken. Een bank die je regelmatig schoonmaakt zal sowieso langer meegaan. Meubel reinigen is niet zo moeilijk als het klinkt. Daarom worden hier wat tips voor meubel reinigen gegeven:

 

Tips voor meubel reinigen

  1. Kruimelvrij maken

Voordat een bank goed schoongemaakt kan worden, is het van belang dat het meubelstuk volledig vrij is van stof en kruimels. Wanneer het mogelijk is haal je alle kussens los van de bank. Klop deze goed uit en zuig eventueel de stof nog eens goed uit. Op deze wijze zal een groot gedeelte van stof uit de kussen zijn verdwenen. Het bankstel zuig je vervolgens in alle kieren en gaten uit. Hierna kan de rest van meubel reinigen beginnen.

  1. Shampoo

Een bank van textiel is geschikt voor een schoonmaakshampoo. Hiermee kan je vlekken direct schoonmaken. Een onverdunde klodder shampoo wordt op de vlek aangebracht en ingesmeerd met een vochtige doek. Na het schuimen van de shampoo, haal je dit met een doek weg. Daarna laat je de vlek drogen en zal je zien dat het is verdwenen.

  1. Stinkende bank

Schoonmaakazijn biedt een uitkomst bij meubel reinigen van vieze luchtjes. Doe azijn met lauw water in een plantenspuit en spray de bank in. Dit doe je vanaf een afstand.

  1. Melk en soda

Soda met wat warm water is altijd handig om oppervlakkige vlekken in stoffen meubilair te reinigen. Melk helpt ideaal bij een inktvlek. Dompel een doekje in wat melk en dep hiermee de bank in. Het vet uit de melk zal de inkt doen laten verdwijnen, en weg is de vlek.

 

Professioneel reinigen

Mochten deze tips niet werken, dan kan Schoonmaakservice R. de Jong wonderen verrichten op het gebied van meubel reinigen. Dit doen zij al tientallen jaren voor bedrijven en particulieren met telkens een schoon resultaat. Met hun magische schoonmaakmiddelen verrichten zij wonderen, want de vlekken zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.