FTTH is een technische term die gebruikt word in internetprovider markt. FTTH staat dan voor Fiber To The Home. Hierbij hebben we het over de verbinding die van de wijkverdeel kast naar de huizen wordt gemaakt. Het is dan ook mogelijk om deze verbinding te laten vervangen voor eentje van glasvezel.

 

Hoe werkt FTTH precies?

Voordat we uitleggen wat het precies is, is het eenvoudiger om eerst uit te leggen hoe de aansluitingen standaard zijn. Normaal gesproken gaat er een internetkabel van de provider naar de wijkverdeler. Vervolgens gaan er uit die kast verschillende kabels (meestal coax of DSL) naar de woningen. Het komt veel voor dat deze kabels dan niet volledig van glasvezel zijn en dit benadeeld de internetsnelheid. Doordat de FTTH volledig van glasvezel is, is het mogelijk om veel hogere snelheden te behalen. Glasvezel kan een veel hogere bandbreedte aan en kan het dan ook veel stabieler laten zijn. Dit brengt natuurlijk een hoop voordelen met zich mee. Deze worden hieronder besproken.

 

Voordelen van FTTH en glasvezel

Het eerste en waarschijnlijk het belangrijkste voordeel is de verhoogde internetsnelheid. De snelheid word verhoogd doordat glasvezel een grotere bandbreedte heeft. Hierdoor kan er meer informatie verstuurd worden tussen de provider en de ontvanger. Doordat er meer informatie verstuurd kan worden is het ook mogelijk om een stabieler netwerk tot stand te brengen. Omdat er veel meer informatie verstuurd kan worden, word er voor gezorgd dat er nooit een tekort is aan informatie. Dat is in principe wat er gebeurd bij traag internet. Er kan dan niet genoeg informatie heen en weer gestuurd doordat de bandbreedte te klein is. FTTH kent dit probleem niet.

 

Glasvezel is bovendien ook veilig

glasvezel is gebleken moeilijk af te tappen. Men heeft veel moeite om via de glasvezel in te breken op het internet van bepaalde personen. Coax en DSL blijken veel makkelijker te zijn. Dit kan dus ook de doorslag geven wanneer je twijfelt om een FTTH aansluiting af te nemen.