Het is natuurlijk erg fijn om door een schoon raam naar buiten te kunnen kijken. De kunst van glasbewassing kost echter veel tijd om te leren. Maak gebruik van onderstaande tips om uw glazen blinkend schoon te krijgen.

Hoewel het in de theorie redelijk eenvoudig is om glazen te wassen, ziet u dat er in de praktijk vaak strepen of wazen op de ramen achterblijven. Hieronder vindt u een paar tips om te voorkomen dat er strepen achter blijven op uw ramen.

Van boven naar beneden zemen

Zeem uw ramen altijd met de zeem horizontaal op het raam. Door van boven naar beneden te zemen voorkomt u dat er vies water langs de plekken glijdt die u net daarvoor schoon heeft gemaakt.

Maak gebruik van een trekker

Een trekker is ideaal om het water mee weg te slepen. Als u veel hoge ramen heeft, schaf dan een trekker met lange steel aan. Op deze manier kunt u overal goed bij.

Alle oude T-shirts bewaren voor glasbewassing

Het absolute voordeel van T-shirts is dat ze niet pluizen en een absorberende werking hebben. Hierdoor nemen ze veel vocht op en zorgen ervoor dat uw ramen weer prachtig gaan glanzen.

Was uw ramen niet in de volle zon

Wanneer u uw ramen in de volle zon wast, verdampt het schoonmaakmiddel erg snel. Hierdoor krijg je veel opgedroogde zeepresten en strepen. Als het bewolkt is verdampt het water minder snel. Zo heeft u geen last van vieze resten zeep of strepen.

Let op houten kozijnen

Belangrijk is dat u niet teveel water en schoonmaakmiddelen op de houten kozijnen laat vallen. Door teveel vocht beschadigt het houtwerk. Gebruik kleine beetjes schoonmaakmiddel of leg een handdoek over het kozijn heen.

Contact

Is dit u allemaal teveel werk? Profiteer van professionele glasbewassing van SVP Schoonmaak. Alle zorgen worden u uit handen genomen.