Als je op leeftijd bent, is het niet altijd meer gemakkelijk om alles zelf te doen. Als je graag zelfstandig wil blijven maar wel wat hulp zou kunnen gebruiken, is er een aantal fijne oplossingen. Je kunt kiezen voor meerdere gemakken voor thuis, waardoor er net even iets meer dingen uit handen worden genomen.

Maaltijden thuis

Je kunt voor het gemak maaltijden thuis laten bezorgen. Als je liever niet zelf kookt of boodschappen doet voor het avondeten, kunnen verse maaltijden bij je thuis worden bezorgd. Er kan rekening worden gehouden met dieetwensen en er is een ruime keuze aan gerechten. Er is keuze uit 75 hoofdgerechten en nog salades, soepen en nagerechten. De maaltijden kunnen worden opgewarmd in de magnetron. Je kunt wekelijks je bestelling doorgeven en deze wordt dan elke week bij je thuis bezorgd. Je kan verschillende redenen hebben om te kiezen voor maaltijden thuis. Of je nou ziek bent of erg druk met werk, als koken te zwaar of te veel moeite is dan is dit de ideale uitkomst.

Huishoudelijke hulp

Als je hulp nodig hebt bij het huishouden, omdat het bijvoorbeeld te vermoeiend is, dan kun je tijdelijk of voor langere tijd kiezen voor huishoudelijke hulp. Dit kan met of zonder indicatie. De gemeente kan dit voor je regelen als je jezelf hiervoor aanmeldt. Je bepaalt zelf hoeveel hulp er nodig is en hoe vaak. Lukt het niet via de gemeente? Dan is er altijd nog de optie om de huishoudelijke hulp zelf te regelen en betalen. Ook al je bijvoorbeeld een erg drukke baan hebt, is huishoudelijke hulp soms erg fijn.

Hulp op afstand

Als je graag zelfstandig wil blijven maar het een fijn idee vindt dat iemand een oogje in het zeil houdt, dan is hulp op afstand een goede oplossing. Hulp op afstand houdt in dat je 24 uur per dag en 7 dagen in de week contact kan opnemen met een verpleegkundige via een beeldscherm. Bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt met je medicatie of als je vragen hebt. Mocht het nodig zijn, dan kan de verpleegkundige langskomen. Op deze manier behoud je je vrijheid, maar staat er wel altijd iemand voor je klaar.