Het fijne van een flexibele mantelbuis is dat je er kabels in kan leggen. Je kan hierbij denken aan elektriciteitsleidingen, glasvezelkabels, telefoonkabels en nog veel meer. Ook is het mogelijk om er leidingen voor water en de cv in te installeren. Het biedt uitstekende bescherming voor de kabels en leidingen door de geribbelde buitenwand die van polyethyleen is gemaakt. Dit beschermd tegen vervuilingen en zuren die vaak voorkomen onder de grond. Daardoor hoef je de kabels minder vaak te vervangen. Verder is de flexibele mantelbuis licht van gewicht. Dit maakt het eenvoudig om te leggen en verwerken.

Flexibele mantelbuis specificaties

De flexibele mantelbuis is gemaakt van PE materiaal en heeft een dubbele wand. De buitenkant is geribbeld en de binnenkant is glad zodat de kabels gemakkelijk door de buis kunnen worden getrokken. De buis is 50 meter lang en heeft aan beide uiteinden een kliksysteem zodat de buizen eenvoudig aan elkaar gemaakt kunnen worden. Daarnaast zit er een polyester trekkoord bij met een maximale trekkracht van 30 kilogram. De standaard diameter van de buis is 40 mm maar het is ook mogelijk om de volgende diameters op aanvraag te leveren. Dit zijn 50, 63, 75, 90 en 110 mm.

Vragen over de flexibele mantelbuis

Als je vragen hebt of advies nodig hebt over de flexibele mantelbuis dan kan je ons uiteraard contacteren. Wij staan dan graag voor je klaar om te helpen. Je kan ons telefonisch bereiken, maar het is ook mogelijk om een email te sturen. Al onze contact gegevens zijn beschikbaar op de website. Wanneer je een product besteld in onze webshop wordt er eerst een offerte aanvraag gedaan. Op deze manier krijg je een beter idee hoeveel buizen je nodig hebt en hoeveel geld het je gaat kosten. Verder staat ons pand op het industriegebied in Capelle aan den IJssel, dus kom gerust een keer langs.