Tuinhuisje kopen voor uw tuin

Als het woord “tuinhuisje” valt, denken velen onder ons ongetwijfeld aan een onderkomen gebouwtje, ergens weggestopt achterin de tuin met een klemmende deur en spinnenwebben. Een vaak overvolle opslagplaats voor vergeten en kapotte spulletjes. Natuurlijk worden tuinhuisjes vaak voor dit doel gebruikt, ze zijn zeer zeker uitermate geschikt als opslagruimte voor je tuinspullen. Maar er kan zoveel meer met een tuinhuisje. Het biedt extra ruimte, bijvoorbeeld als hobbyruimte voor een uit de hand gelopen hobby. Maar ook als atelier, slaap-, speel- of werkplek is er goed in te maken. Een goed gekozen en geplaatst tuinhuis vermeerdert ook nog eens de waarde van je woning. Omdat ze al voorgefabriceerd zijn, hoef je niet persé over twee rechterhanden te beschikken.

Onderhoudsvriendelijk tuinhuisje kopen

Wil je een onderhoudsvriendelijk tuinhuis, kies dan voor een model in geïmpregneerd hout. Niet alleen gaat geïmpregneerd hout wel 5 keer zo lang mee als ander hout, ook blijft het verschoond van mos en algen. Gelukkig kan geïmpregneerd hout ook in dekkende kleuren worden geschilderd, zodat jouw tuinhuis helemaal aan jouw wensen voldoet. Wacht hier wel mee totdat het hout is uitgewerkt en helemaal droog is, bijvoorbeeld tot het volgende seizoen. Heb je geen zin om zelf te schilderen? Je (onbehandelde) tuinhuis kan ook gespoten worden, zelfs in twee verschillende kleurenzijn er in diverse afmetingen en varianten. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Wil je een plat dak, zadeldak of lessenaarsdak? Of liever een model met een overkapping waar je lekker onder kunt zitten? Voldoen de afmetingen van het uitgekozen tuinhuis niet aan je wensen, dan kun je voor maatwerk kiezen. Een tuinhuisje kopen kan heel gemakkelijk online, bijvoorbeeld bij Kuhlkampbuitenhout.nl

Zoals bij alle bouwwerken, is de juiste fundering van groot belang. Door het plaatsen van fundamentbalken (op een waterpas ondervloer) voorkom je het rotten van de onderzijde van je tuinhuis.

Een niet onbelangrijk onderdeel is een dakgoot! Niets zo vervelend als zand en modder na een regenbui op je tuinhuis. Laat je ook goed over de diverse mogelijkheden qua dakbedekking informeren. Dakleer is namelijk niet persé een voor de hand liggende keuze.