Het gebruiken en de toepassing van duurzaam hout is tegenwoordig erg belangrijk voor het behouden van onze bossen. Steeds meer mensen beginnen hier waarde aan te hechten en dat is maar goed ook! Want als onze bossen verwaarloosd worden en alles gekapt wordt kan dit grote gevolgen hebben. De bossen op deze planeet zorgen namelijk voor een groot deel van onze zuurstof. Wat zowel direct als indirect ook impact zal hebben op de opwarming van de aarde.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het gebruiken en toepassen van duurzaam hout? Dan bent u bij GWW Houtimport aan het juiste adres! Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het importeren van de beste en meest duurzame houtsoorten beschikbaar.

Certificeringen

Het importeren van duurzaam hout gaat niet zomaar, hier komen dan ook veel regeltjes bij te kijken. Zo is het een richtlijn te kijken naar certificeringen en wat deze in houden. Zo beschikt ook GWW Houtimport over diverse certificeringen. Denkt u hierbij aan de PEFC en de FSC certificeringen voor de hout industrie. Deze certificaten houden in dat middels selectieve houtkap de ecologie zo veel mogelijk in tact gehouden wordt. Ook is een onderdeel hiervan de rechten, normen en waarden van lokale bevolking te erkennen en respecteren.

Duurzaam hout importeren

Voor het importeren van dit soort hout moeten strenge eisen nageleefd worden. Hier hecht GWW Houtimport dan ook erg veel waarde aan. Indien u ook waarde hecht aan het behouden van onze planeet en uw steentje bij wilt dragen is het zeker de juiste keus.

U bent op dezer manier verzekerd van hoge kwaliteit hout waarnaast zij u alle gangbare houtsoorten snel kunnen leveren. Hiervoor heeft GWW Houtimport een speciale voorraad opslag, zo kunnen zij u snel van dienst zijn en eventuele aanpassingen uitvoeren. Zo bent u flexibel en snel voorzien!

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die duurzaam hout te bieden heeft? Bezoekt u dan gerust eens de website van GWW Houtimport!