In jouw huis wil je een plek creëren die je goed laat voelen. Daarbij wil je jouw woonkamer en keuken opfleuren omdat dit de belangrijkste ruimtes zijn. Je bent misschien uitgekeken op de basic woonstijl die je al jaren aanhangt of wil gewoon een keer wat anders. Naast de basic stijl en de industriële look zijn er namelijk meer designstijlen. In dit artikel worden drie stijlen voor het inrichten van jouw interieur besproken aan de hand van de kenmerken die daaraan verbonden zijn. Zo doe jij interieur inspiratie op en wie weet wil je gelijk aan de slag gaan met het toepassen van een bepaalde stijl.

Bohémien woonstijl
Deze designstijl kenmerkt zich doordat de kleuren niet altijd geheel met elkaar overeenkomen. Het hoeft niet allemaal precies binnen de lijntjes. De stijl kenmerkt zich doordat voorwerpen (meubels, accessoires en planten) van bijvoorbeeld exotische reizen komen.. Een beeldje uit Marokko of andere kunst is daarom van harte welkom. Hierin mag volop geëxperimenteerd worden! De kleuren zijn vaak geïnspireerd op de donkere kleuren die in India gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld azuurblauw. Natuurlijke materialen, zoals riet en hout uit Marokko en Afrika worden dan ook in het interieur opgenomen. Deze kleuren en materialen zorgen samen namelijk voor rust en gezelligheid.

Romantische woonstijl
Wil jij een zachte en knusse woonkamer? Dan kun je het beste gaan voor een romantische woonstijl. Pastelkleuren op de muur, meubels en accessoires zijn daarbij de basis. Met behulp van kleine ronde tafeltjes en bijvoorbeeld een mooie poef kan de woonkamer in vorm doorbroken worden. Niet alleen maar vierkante meubelen, maar ook ronde vormen zijn dus heel geschikt. Een lekker wollig vloerkleed en leuke lampen geven een heerlijke, sfeervolle kamer.

Natuurlijke woonstijl
Normaal zet je wel een paar planten in de kamer en dat is het dan. Maar waarom zul je niet meer kleur in huis halen? Door planten en bloemen te verwerken in je hele woonkamer kun je de kamer omtoveren tot een kleurrijke ruimte. Door natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout en andere ruwe materialen kun je de kamer een stoer aanzicht geven. Zoek meubels en accessoires met natuurlijke patronen en kleuren uit die tussen de planten te zien zijn.

Creatief zijn
Stijlen zijn er om je een basis te geven van welke voorwerpen bij elkaar passen. Maar natuurlijk kun je daarin variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook stijlen met elkaar mixen en zo precies je eigen sfeer te bepalen. Als er maar enige vorm van samenhang in jouw interieur design blijft zitten.

Op zoek naar een goede vloer?
Een robuuste pvc-vloer is een goede keuze voor iedere woonkamer, omdat deze heel sterk zijn en vochtbestendig zijn – PVC Dronten.