Ben je begonnen met online daten maar zit je vol met vragen? Dat is heel normaal. Het kan nogal overweldigend zijn in het begin. Zo is het vaak lastig om het gesprek gaande te houden, vragen te stellen en uiteindelijk het moment te bepalen om de ander voor een ontmoeting te vragen. Als je door de eerste stadia bent gekomen dan gaat het om de date. Hoe krijg je dit voor elkaar?

De eerste ontmoeting voorstellen

Berichten versturen is leuk maar het gaat erom dat je de ander een keer ontmoet. Is de klik er of niet? Dat weet je pas als je elkaar ontmoet. Het moment waarop je de vraag stelt om wat samen te doen is niet makkelijk te bepalen. Wil de persoon dat ook of stel je de vraag te vroeg? Het moment waarop je de vraag stelt niet makkelijk te bepalen. Het wordt comfortabeler om het moment te bepalen wanneer je meer vaardigheid in online daten hebt opgedaan. Bij de ene persoon kan het al dezelfde dag gevraagd worden terwijl de ander liever wat langer wacht. Er zijn zijn zelfs personen die na een paar weken pas willen afspreken. Dit is echter aardig lang. In de regel kan het sneller gevraagd worden. Na een paar dagen veelvuldig berichten versturen is vaak een juist moment.

De man stelt de vraag

De vraag voor de eerste date wordt in de meeste gevallen gesteld door de man. De vrouw stelt de vraag in de meeste gevallen niet snel. Dit is een beetje de verhouding tussen mannen en vrouwen op een datingsite zoals wijzerdaten. De mannen jagen en de vrouwen selecteren de meest geschikte man. Het is geen vaste regel dat de man die de vraag moet stellen maar vrouwen willen liever gevraagd worden dan dat ze het zelf vragen. Als man krijg je wel hints dat het tijd voor de vraag is. Let op flirterige opmerkingen over een ontmoeting en probeer een date uit te lokken als je denkt dat de vrouw er klaar voor is.