Wilt u een achtertuin ontwerpen? Een achtertuin is vaak een plek waar u even tot rust kunt komen. Zeker na een lange dag en bij mooi weer is het fijn om u even in de tuin terug te trekken en van de natuur te genieten. Een achtertuin heeft daarnaast ook een functioneel doel. Zo wordt er in een achtertuin gegeten en wordt het soms gebruikt om een feestje te geven.

Een mooie nieuwe achtertuin. Wie wilt dat nou niet?

Vaak is een achtertuin voorzien van een terras, mooie beplanting, een tuinafscheiding en eventueel een vijver. Het aanleggen van een achtertuin begint echter bij het maken van een tuinontwerp.

Hoe gaat het ontwerpen van een achtertuin in zijn werk?

Een achtertuin ontwerpen is een hele klus. Bij het maken van een ontwerp voor uw achtertuin komt namelijk veel kijken. Allereerst is het van belang om een tuinarchitect of hoveniersbedrijf langs te laten komen. Hij of zij zal de situatie beoordelen. In de meeste gevallen zal de tuinarchitect ook foto’s maken en de tuin nog even opmeten. Indien u een plattegrond van uw achtertuin heeft dan kunt u een kopie daarvan aan de tuinarchitect overhandigen.

De tuinarchitect maakt een eerste schets

In sommige gevallen zal de tuinarchitect ter plekke al een eerste schets maken. U kunt dan meteen meekijken en eventueel beoordelen of u verwacht dat het uiteindelijke tuinontwerp aan uw wensen en behoeften zal voldoen. Echter zal de eerste schets voor het ontwerp van de achtertuin in de meeste gevallen pas later gemaakt worden.

Het conceptontwerp wordt besproken

Zodra de eerste schets voor uw nieuwe achtertuin klaar is wordt deze met u besproken. In dit gesprek is er natuurlijk ruimte voor wijzigingen. Op basis van de gewenste wijzigingen komt de tuinarchitect uiteindelijk met een definitief tuinontwerp voor uw achtertuin.

Wilt u uw achtertuin ontwerpen en dit aan een specialist overlaten? Plaats gratis een aanvraag op VergelijkHoveniers.nl en ontvang meerdere vrijblijvende offertes.