Een huis bestaat uit een redelijke hoeveelheid glas. Geen wonder dus dat het voor kan komen dat het wel eens beschadigd raakt. Om inbrekers en kou buiten te houden is het dus een goed idee om het beschadigde glas op tijd te vervangen. Maar glas vervang je natuurlijk niet alleen wanneer het kapot is. Het kan ook zo zijn dat je in een oud pand in het centrum van de stad woont. In dit geval kan het om energie te besparen en goed idee zijn om het oude glas te vervangen. Uiteraard brengt glas vervangen bepaalde kosten met zich mee. Meer hierover lees je in de blog.

Wat kost glas vervangen?

De kosten van het vervangen van glas zit hem vaak in drie verschillende dingen. Namelijk het type glas dat vervangen moet worden, de montagekosten om het glas te plaatsen en eventuele voorrijkosten. Om kosten te sparen kan je er voor kiezen om het glas zelf te verwijderen en plaatsen. In dit geval betaal je dus geen montagekosten en voorrijkosten. Het probleem hiermee is dat niet iedereen in staat is om op een correcte veilige manier glas te vervangen. Ik raad dus altijd aan om glas altijd te laten vervangen door iemand die hier speciaal voor is opgeleid.

Voordelen van nieuw glas

Glas vervangen kan veel nieuwe voordelen met zich meebrengen. Zeker wanneer je in een woning woont met enkel glas. Het vervangen van enkel glas zorgt namelijk voor opvallend minder tocht in de woning. Daarnaast is goed geïsoleerd glas ook erg fijn voor je portemonnee. Je hoeft namelijk minder intensief te stoken om een comfortabele temperatuur binnen te hebben. Ook brengt dubbel glas een beter veiligheid met zich mee dan enkel glas. Het breekt namelijk veel minder snel, waardoor jij jezelf ook minder snel verwond.