Weinig dingen zijn zo ontspannend als in je eigen tuin genieten van de zomerzon. Doe je dit samen met je favoriete boek, dan heb je wel voldoende stilte nodig om echt in het lezen op te kunnen gaan. Zomers gekleed wil je uiteraard ook voldoende privacy. Een schutting is dan ideaal. De erfafscheiding houdt niet alleen geluidsoverlast tegen, maar biedt ook bescherming tegen inkijk. Bovendien ziet menig tuin er een stuk beter uit met een schutting.

Houd geluidsoverlast buiten je tuin met een schutting

Of je nu aan een drukke weg woont of in een woonwijk, geluidsoverlast van buren of langsrijdend verkeer verstoort altijd de rust waar je in je tuin naar op zoek bent. Een schutting houdt deze geluidsoverlast tegen. Woon je in een bijzonder luidruchtige omgeving? Kies dan voor een van beton gemaakte schutting. Beton houdt namelijk zelfs de hardste geluiden tegen. Niet voor niets wordt dit materiaal ook gebruikt in professionele geluidswanden langs bijvoorbeeld snelwegen.

Geniet jarenlang van je privacy met een betonnen schutting

Schuttingen komen in vele maten en soorten. Om je effectief tegen pottenkijkers te wapenen, is een schutting van ruim twee meter hoog aan te bevelen. Indien je kiest voor een betonnen schutting, dan weet je vrijwel zeker dat je voor de rest van je leven tegen ongewenste inkijk in je tuin bent beschermd. Houten schuttingen daarentegen hebben een beperkte levensduur, die afhangt van het type hout.

Een houten schutting, omdat het oog ook wat wil

Beton is dan weliswaar bijzonder praktisch, maar menigeen vindt dit materiaal er niet erg aantrekkelijk uitzien. Het natuurlijke uiterlijk van hout spreekt dan meer aan. Om te voorkomen dat het hout gaat rotten, kies je voor een houten schutting die in betonnen platen en palen wordt vastgezet. Dit voorkomt dat het hout de vochtige ondergrond raakt en gaat rotten.