De overhemd beschikt over een uniek element dat alles bepalend is voor de maat. We hebben het welteverstaan over de boord, oftewel de nekmaat. Als je jouw overhemd koopt dan is het van belang om vooral rekening te houden met de boordmaat. Uiteraard wil je voorkomen dat de gekochte overhemd slordig staat en niet volledig aansluit. Het kiezen van de goede maat is daarom van belang om ervoor te zorgen dat de boor goed om de hals aansluit. Zorg er daarom dus altijd voor dat je bij de aanschaf goed wordt ingelicht over de boordmaat die bij je past.

De juiste boordmaat kiezen

Voor een duidelijk eindoordeel kun je natuurlijk advies vragen bij de echte specialist. Als je echter niet in staat bent om ter plekke advies aan te vragen, dan raden we je aan om de onderstaande stappen op te volgen:

  1. Meet de boord rondom de basis van de hals. Op deze hoogte komt namelijk de kraag.
  2. Zorg ervoor dat je een meetlint rondom jouw nek plaatst. Doe dit volgens de vorm waar de kraag van de overhemd komt.
  3. Het gemeten aantal centimeters van de omtrek van de hals is gelijk aan de boordmaat van de overhemd. Let er wel op dat er voldoende ruimte overblijft. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de overhemd te strak rondom de hals zit. Zorg er daar0m voor dat je een ruim aanhoud van 1 centimeter.
  4. Tevens kun je een handige vergelijking maken door de boordmaat te meten van een ander shirt of hemd. Hierdoor ben je er zeker van dat de boordmaat passend is. Doe dit door te meten vanaf het midden van de knoop tot het uiterste punt van de knoopsgat.

De overhemd voor jou?

In de hemdvoorhem.nl webwinkel kies je dankzij de handige filter precies de juiste boordmaat. In de tabel staat aangegeven welke maten bij welke boordmaat hoort.  Een paar razend populaire overhemden zijn bijvoorbeeld de Seidensticker overhemden Schwarze Rose en de Seidensticker overhemden Splendesto. Stijlvol, kreukvrij en geschikt voor elke gelegenheid. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel de uitgebreide webwinkel.