Veel ondernemers en kleine zelfstandigen hebben het lastig deze periode. Orders voor veel van hen lijken terug te lopen en de leveringen van producten lijken moeizamer te worden. Hoe houdt je naast de ondersteuning van de overheid die je  misschien mag ontvangen dan je bedrijf overeind. Nu erg leggen nog steeds goede nieuwe kansen zeker op online gebied. Maar waar moet je beginnen.

Veel nieuwe ondernemers vooral weten hun publiek en potentiële klanten te bereiken door sociale kanalen te gebruiken zoals Facebook of Instagram. Daarnaast zijn er ook nog eens heel wat deals die ontstaan door LinkedIn verbindingen. Er wordt stevig ingezet op dit soort kanalen en minder op de website die velen van hen wel hebben maar die minder en minder gebruikt lijkt te worden omdat deze in de huidige tijd niet zo belangrijk meer wordt geacht. Nu lijkt in 2020 de website misschien een beetje passé maar dit is toch niet helemaal de goede gedachte. We willen je laten zien dat je met een huidige website nog heel wat kunt bereiken vandaag de dag.

De website als digitaal visitekaartje is achterhaald

 Voor ondernemers die de website alleen gebruikt als digitaal visitekaartje lijkt dit misschien zo maar dit is toch niet helemaal juist. Maar dit komt omdat ze de mogelijkheden van een website beperken tot die van het visitekaartje. Inderdaad een website is een centraal punt voor de contactgegevens en presentatie van een bedrijf. Maar vergeet niet dat dit alleen maar de basis is. Een website wordt gebruikt om een bedrijf op waarde en kunde in te schatten dus zorg dat je hiervoor met een goede beoordeling weg komt. Met de volgende elementen kun je je website upgraden en het vertrouwen vergroten bij de potentiële klant.

  • De website is de perfecte locatie voor het tentoonstellen van je keurmerken. Op sociale media kanalen is dit lastiger omdat vaak vluchtiger is.
  • Sociale kanalen en de website kunnen elkaar juist versterken door een interactie met elkaar aan te gaan. Je kunt je Instagram gebruiken als portfolio in je website bijvoorbeeld. Facebook is daarnaast weer in te zetten voor bedrijfs nieuwtjes. Door dit soort elementen te embedden in je site zorg je er niet alleen voor dat je website wordt voorzien van nieuwe content. Het geeft ook meer kansen om mensen via meerdere kanalen binnen te laten komen op je site en andersom. De website wordt hierdoor meer en meer een kruispunt in  je exposure van je bedrijf.
  • Door bovengenoemde koppelingen met social media en de keurmerken laat je zien dat je als bedrijf meebeweegt met deze tijd. Als je er daarnaast ook nog eens voor zorgt dat de website responsive is en voorzien van de laatste beveiligingen geeft dit een extra goede indruk voor de bezoeker.
  • Door de website te voorzien van goede SEO technieken en Structured data vergroot je de kans op nieuwe bezoekers nog verder. Je gaat nu niet alleen extra klanten halen via de social media maar ook via het organische verkeer omdat een zoekmachine als Google je opmerkt als een zoekmachine geoptimaliseerd bedrijf. Er zijn verschillende bedrijven die deze SEO diensten voor je kunnen verzorgen. Mocht je dit liever uit handen geven.

De moderne websites zijn goed zelf te onderhouden

Met de eerder genoemde tips kun je ook op een oude website – hier bedoelen we mee een site die zelf net te bewerken is maar alleen door een developer – misschien nog wel uit de voeten. Je laat de bovenstaande implementaties doorvoeren en je kunt daarna zelf via de sociale media kanalen de website “bijhouden” maar het kan nog veel beter. Want vandaag de dag zijn websites namelijk al standaard in een CMS vorm gegoten. Zo zijn er verschillende gratis CMS diensten als WordPress en Joomla weer een oude statische site is om te bouwen naar een dynamische cms site. CMS staat trouwens voor Content Management System wat niet anders betekent als Inhoudbeheersysteem.. Na het omzetten van een statische website (een site die is opgebouwd uit html/php pagina’s en waar je zelf niet echt invloed op kan uitoefenen) naar een dynamische site hoeft niet heel duur te zijn. De eerder genoemde cms pakketten worden gratis op internet aangeboden. Het in elkaar zetten van de site kun je misschien wel zelf? Wij zouden je echter willen aanraden om dit door een professioneel bedrijf te laten doen.

Kortom nu je misschien wat meer tijd om handen hebt omdat er even wat minder werk is deze dan op zo nuttige manier zodat je daarna met de nieuwe website extra veel orders binnengehaald.