Coating is het bedekken van een oppervlak met een substantie, in ons geval verf of poeder, dat wordt uitgesmeerd zodat het oppervlak volledig bedekt is. In sommige gevallen wordt er maar één laag aangebracht, maar er kunnen ook meerdere (verf) lagen worden aangebracht. Het ligt aan het oppervlak en het soort verf dat je gebruikt hoeveel lagen er benodigd zijn. Verder kan de verf een beschermende, decoratieve of functionele functie hebben. Dit heeft ook weer invloed op het aantal lagen dat je nodig zal hebben.

Coating gaat over het algemeen gepaard met een goede voorbehandeling, zodat de verf mooi op het oppervlak blijft zitten. Een krachtige hechting bereik je met alkalische ontvetting, ijzerfosfateren, stralen, schooperen of thermisch verzinken.

Coating expert

Bij ons kan je terecht voor coating op verschillende oppervlakken. Het aanbrengen van een coating kan op verschillende manieren. Het kan aangebracht worden door middel van natlak, stralen of poedercoaten. De meest populaire techniek op dit moment is het poedercoaten. Dit werkt als volgt. Er worden negatief geladen poeder deeltjes tegen een positief geaard object gespoten door middel van een poeder pistool.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de verf industrie hebben wij door de jaren heen een hoop ervaring en kennis opgebouwd. In onze kernwaarden hebben we kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit opgenomen. Dit wordt door onze medewerkers zeer serieus genomen. Daarnaast zijn wij een familiebedrijf dat momenteel in handen is van de derde generatie van de familie.

Contact opnemen over coating

Als je vragen hebt over coating dan kan je contact met ons opnemen. Wij zijn zowel telefonisch als per mail te bereiken. Al onze contact gegevens zijn aanwezig op de website. Verder is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Dan zal je persoonlijk advies en een financieel overzicht ontvangen met de geschatte kosten van de werkzaamheden.