In de wereld van de bouw is de breedplaatvloer zeer bekend. Buiten de wereld van de bouw is dit waarschijnlijk een stuk minder het geval. Maar waarvoor gebruikt men deze vorm van vloer leggen? En waarom met brede platen? Men gebruikt dit het meest in de utiliteitsbouw en de woningbouw. Het is bedoeld om een verdiepingsvloer of een dakvloer aan te letten. Dit is nodig wanneer de vloer bepaalde vormen moet hebben om direct op de constructie van het gebouw aan te sluiten. Doordat de breedplaatvloer de constructieve mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld een trapsparing, vierzijdige opleggingen en andere zaken is dit wat ons betreft ideaal.

Breedplaatvloer meenemen in de bouw

De breedplaatvloer kan men het beste direct meenemen bij de bouw van een woning. Het kan dan geïntegreerd worden als een onderdeel van de constructie. Voor de stevigheid van het huis en de gehele constructie is het raadzaam om dit direct te doen. Wanneer u de vloer later nog wilt aanleggen neemt dit ook veel tijd in beslag aangezien men dan ook allerlei zaken weer uithakken om de vloer goed te kunnen aanleggen en monteren.

 

Verschillende constructies

Ieder gebouw is anders. De breedplaatvloer is daarom ook gemakkelijk aan te leggen voor verschillende constructies. Hieruit bestaat het onderscheid tussen statisch onbepaalde en statisch bepaalde constructies. Op beide varianten kan men de vloer aanleggen. Deze constructies worden in het vakgebied ook wel ongedilateerde en gedilateerde constructies genoemd. Het berekenen hoe we deze vloerplaten het beste kunnen aanleggen wordt uiteraard voor u verzorgd. Zo hoeft u niet zelf ingewikkelde berekeningen te maken waar u vervolgens helemaal niets meer van begrijpt. Ook voor de veiligheid van de vloeren is het beter wanneer een gerenommeerde partij dit voor haar rekening neemt. Zo voorkomen we bouwtechnische fouten die jaren later de kop oprukken. Helemaal vervelend natuurlijk wanneer dit gebeurt wanneer u in het gebouw getrokken bent.