Beroep uitgelicht: scheepsmakelaar

Ben jij helemaal in je element op het water? Dé plek waar jij in alle rust kunt werken of ontspannen? En ben je helemaal verzot op boten? Dan heb je vast wel eens gehoord van een scheepsmakelaar. Maar vraag jij je af wat een scheepsmakelaar doet? In deze blog hebben wij voor jou dit enerverende beroep uitgelicht. En zoals je zal lezen is dit een vak apart.

Taxatie van een boot

Heb je een boot en wil je deze graag verkopen? Het is lastig om zelf in te schatten wat jouw boot waard is. Ook al ben jij elke dag op het water te vinden. Een scheepsmakelaar komt langs om een taxatie te doen van het schip. Aan de hand van de bezichtiging zal er een taxatierapport worden opgesteld. Het gaat hierbij om de algehele bezichtiging. Dus inclusief machinekamers, verblijven en ladingsruimten. Ook de reparaties van de afgelopen jaren worden opgesomd. Dit is handiger voor zowel de verkoper als de nieuwe koper.

Reclame

Een scheepsmakelaar heeft een uitgebreid takenpakket. Dus naast de taxatie, houdt hij zich ook bezig met de promotie voor jouw boot. Een makelaar heeft een zeer uitgebreid netwerk. Hierdoor is hij in staat om jouw boot te promoten op de goede websites. Een boot verkopen zonder goed netwerk kan erg lastig zijn. Dat is de reden waarom veel mensen een scheepsmakelaar in de arm nemen.

Onderhandelingen

Een scheepsmakelaar weet exact hoe hij de onderhandelingen moet voeren. Hij is goed op de hoogte van de prijzen. Hierdoor is hij in staat om de boot voor de juiste prijs te verkopen. Dit kan lastig zijn als je zelf weinig verstand hebt van boten.

Opstellen van koopcontracten

Heeft de scheepsmakelaar een boot voor jou verkocht of juist gekocht, dan gaat hij over tot het opstellen van de koopcontracten. De gehele financiële afhandeling neemt hij voor je uit handen. Dus bij zowel inkoop als verkoop.

De Elburger Scheepsbemiddeling helpt jou graag bij de aankoop of verkoop van jouw schip. Ook voor het aanschaffen voor een boot voor de visserij, ben je hier aan het goede adres. Door de jarenlange ervaring, kunnen zij jou voorzien van een goed advies.