Om bijzondere locaties te bezichtigen hoeft men tegenwoordig Nederland niet eens meer uit. Neem nu de prachtige stad Den Haag. Vanuit deze stad bestuurt de Nederlandse regering het land. Daarnaast heeft Den Haag meerdere historische gebouwen en monumenten om te bezichtigen. Het is niet voor niks de twee na grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam.

Wat kan je er allemaal doen?
Het Rijksmuseum Mauritshuis is een wereld beroemd museum waarin schilderijen te zien zijn uit de 17 e en 18 e eeuw met een collectie van ruim 800 schilderijen. Daarnaast heeft dit museum naast schilderijen ook tekeningen miniaturen en beeldhouwwerken. Sommige delen van de collectie zijn eigendom geweest van Prins Willem V van Oranje-Nassau.

Daarnaast ligt het Haags Historisch Museum aan de korte vijverberg met originele delen van het gebouw uit de 17 e eeuw. Later diende het gebouw als een rechtbank en uiteindelijk als museum. Vlakbij Den Haag kan je in het oude vissersdorpje Scheveningen genieten van de levendige boulevard en de pier aan de Noordzeekust.

Bezoek Panorama Mesdag als je maar niet genoeg kan krijgen van schilderijen. Dit is het grootste schilderij van Nederland met een omtrek van 120 meter en een hoogte van 14 meter. Het is een van de oudste 19 e eeuwse panorama’s in de wereld en laat het uitzicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen zien. Het is door Hendrik Willem Mesdag geschilderd in 1881.

Hoe kom je er?
Den Haag zelf is een vrij goed bereikbare stad, maar Taxi Centrale Haaglanden zorgt ervoor dat jij aankomt op de bestemming die jij voorzelf gepland had. TCH is 24 uur per dag elke dag van de week bereikbaar om jou te voorzien van de rit naar je eindbestemming. Naast hun jarenlange ervaring en scherpe tarieven staan service en kwaliteit altijd bovenaan.