Steeds meer mensen beginnen eerder met rijlessen nemen. Je kunt nu een rijbewijs 16 jaar halen. Je begint dan op 16-jarige leeftijd met lessen. Je kunt gewoon de lessen volgen alleen verandert er wel iets op het moment dat jij je rijbewijs hebt gehaald. Je mag er mee autorijden, maar er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet er altijd iemand van 18 jaar naast je zitten en die mag niet gedronken hebben. BOB spelen op 16-jarige leeftijd werkt dus niet. Het is wel goed dat je eerder kan beginnen met rijlessen, alleen moet je goed kijken of je wel aan die voorwaarden zou willen houden. Anders is het misschien slimmer om toch wat later te beginnen.

Verschillende rijscholen

Er zijn ook steeds meer rijscholen die het pakket “rijbewijs 16 jaar” aanbieden. Je kunt bij deze rijscholen dus al vrij vroeg beginnen met rijlessen. Zo kun je op een jonge leeftijd al ervaring opdoen in het verkeer wat al steeds drukker wordt. Zo ben je beter voorbereid als je echt de weg op gaat.

Prijzen

Het beginnen van een rijlesperiode kan een hoop geld kosten als het gaat om het betalen ervoor. De meeste mensen van 16 jaar hebben net een bijbaantje waar ze geld verdienen, is het dan wel slim het pakket rijbewijs 16 jaar te beginnen? Je geeft eigenlijk gelijk je geld uit als je het net hebt verdiend.

Ook rijlessen?

Ben jij 16 jaar, maar wil jij binnenkort wel alvast gaan rijlessen. Kies dan voor het pakket “rijbewijs 16 jaar” om te kunnen deelnemen aan de rijlessen en het rijexamen. Wil je meer informatie hebben over welke rijlessen je kunt gaan volgen? Neem dan eens een kijkje op het internet voor alle informatie, wil je je gaan inschrijven, dan kun je het beste direct contact opnemen om een afspraak te maken.