Bij de koffie academy kom je veel te weten over koffie, leer je de beste kopjes koffie maken en kan je je specialiseren in een bepaald onderdeel. Dingen die je bijvoorbeeld komt te weten zijn: er zijn 2 koffiebonen geschikt zijn voor het maken van koffie namelijk de Arabica en Robusta, je het beste voordat je koffie gaat drinken een glas water kan drinken om je smaakpupillen te reinigen zodat je de aroma’s beter proeft en dat het woord ‘esprosso’ Latijns is voor espresso. Dit zijn slechts enkele dingen die je zou kunnen komen te weten als een cursus gaat volgen bij de koffie academy.

Aanbod van verschillende cursussen bij de koffie academy

Bij de koffie academy bieden ze verschillende cursussen aan er is bijvoorbeeld een cursus waar je de basistechnieken leert maar er is ook een cursus die je specialiseert op een bepaald onderdeel. Voorbeelden de van de cursussen op de koffie academy zijn: latte art training, barista training basis, barista skills intermediate en barista skills professional. Alle cursussen worden door professionele barista’s gegeven met kennis en deskundigheid. Verder worden de cursussen op de koffie academy gegeven in kleine groepjes waardoor er veel individuele aandacht is voor alle deelnemers waardoor de technieken makkelijk worden aangeleerd. Door de cursus wordt je in één dag opgeleid tot barista en ontvang je naar afloop een erkend internationaal certificaat. Door het certificaat kan je laten zien je dat je de technieken beheerst om een goed kopje koffie te maken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de koffie academy kan je naar de site van Dutch Coffee Academy. Je kan hier ook met hun contact opnemen dit kan door te bellen of het contactformulier op de site in te vullen. Als je het contactformulier invult wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen zodat je zo snel mogelijk antwoord op je vraag krijgt.