Wereldwijd is er een onderlinge strijd tussen twee merken: Apple en Samsung. De twee concurreren flink met elkaar op verschillende marktgebieden. Zo concurreren zij niet alleen op het gebied van smartphones, maar ook op het gebied van smartwatches. Wat is nu de betere keuze? Je leest het in dit artikel.

Voordelen Apple Watch

De Apple Watch is erg populair, maar ook erg prijzig. Voor het nieuwste model betaal je meer dan 400 euro. Toch biedt het horloge ook talloze leuke functies. Zo kan je bijvoorbeeld je activiteiten nagaan. Hoeveel heb je gelopen vandaag? En hoeveel calorieën heb je verbrand? Als je wilt kun je zelfs je hartslag meten en dat is natuurlijk wel ontzettend gaaf. Een iOS smartwatch klinkt als een logische keuze als je een iPhone hebt. Het werkt goed met elkaar samen.

Voordelen Samsung smartwatch

Toch zijn er ook meer dan voldoende mensen die kiezen voor een Samsung smartwatch. Deze modellen zijn in verhouding veel goedkoper. Je kunt al een smartwatch van dit merk kopen vanaf circa 169 euro. In vergelijking tot Apple is dat zeker goedkoop.

Heeft deze Android smartwatch dan minder functies? In principe niet. Je kunt hier vaak ook je hartslag mee meten en je activiteiten mee tracken. Je zult dus ook min of meer moeten betalen voor het merk. Overigens kun je de horloges van Samsung ook gewoon verbinden aan je iPhone. Het is dus niet zo dat je per se een Android-telefoon nodig hebt.

De Samsung Galaxy Watch heeft wel voordelen ten opzichte van Apple Watch 4. Je kunt dit toestel namelijk wel verbinden met Android, er is een stil alarm aanwezig en bovendien is de accu ook beter. De Apple Watch 4 synchroniseert daarentegen automatisch, terwijl de Samsung Galaxy Watch dat niet doet. Zo hebben beide modellen hun voor- en nadelen.

Kijk ook naar het design

Niet alleen de functies zijn belangrijk. Je kunt ook gewoonweg kijken naar het design. Vind je een rechthoekig model van Apple mooier? Of kies je toch liever voor een ronde vorm dat meer doet denken aan een horloge? Daar heeft Samsung namelijk verschillende opties voor. Je kunt dus enerzijds kijken naar design, maar je kunt ook kijken naar functies.

Conclusie: je kunt niet per se zeggen dat een bepaald model de betere keuze is. Dit heeft namelijk ook te maken met je persoonlijke voorkeuren.