Voordat je aan de slag gaat met een opdracht is het van belang dat er goed onderzoek wordt gedaan en dat je een plan van aanpak heb. Bij het opstellen van een natuurbeheerplan is dit niet anders. We zien steeds meer groen om ons heen verdwijnen en dat terwijl het grote deel van de mensen juist het groene zicht meer terug wil. Wij vinden het net zoals jij heel erg zonde dat het beeld tegenwoordig alleen nog maar bestaat uit saai en grijs beton. Wij willen daar verandering in brengen door gemeentes en organisaties advies te leveren op het gebied van natuurbehoud. Zie jij meer groen in je omgeving verdwijnen? Lees ons artikel hieronder dan snel verder om te weten wat je er aan kan doen.

Op een creatieve manier te werk

Het is voor bewoners van een gebied vaak heel belangrijk om wat bomen en planten terug te zien in de omgeving. Het geeft rust en kalmte en het is algemeen bekend dat de natuur onze zuurstof produceert. De bevolking groeit sterk en dan moeten er huizen worden gebouwd, dat is begrijpelijk. Maar er zijn veel creatieve manieren om een natuurbeheerplan op te stellen zonder dat het ten koste gaat van onze natuur. Met creatieve deskundigen sparren wij over het natuurbeheer en vinden wij altijd wel een oplossing om zowel natuur als plek voor woningen te realiseren.

Moedernatuur

Een natuurbeheerplan wordt gemaakt aan de hand van verwachtingen die door vooronderzoeken zijn vastgesteld. Echter is er niets zo onbeheersbaar als de natuur wat flink roet in het eten kan gooien. Om deze reden werken we nauw samen met de natuurbeheervisie die het werkplan kan vertalen zodat vrijwilligers dit kunnen uitvoeren. Ben je van plan om een natuurbeheerplan op te stellen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet kunnen wij je helpen naar een groenere omgeving