In je woning wil je graag alles zo praktisch mogelijk inrichten en ruimte besparen hoort daar ook bij. Met een zolderrap hou je meer ruimte over op de verdieping onder de zolder. Doordat er een luik is bevestigd aan het plafond kan vanaf daar de zolderrap naar benden worden getrokken. De aluminium zoldertrappen zijn uitermate geschikt als zoldertrap. Een zoldertrap is eigenlijk een opgevouwen trap die zich uitschuift of klapt zodra de luik naar beneden wordt getrokken. Je kan er ook voor kiezen om een vaste trap te nemen. Met een vaste trap lever je meer ruimte in maar je hebt ook bredere treden wat het fijner maakt om de trap op en af te lopen.

De voordelen van een aluminium zoldertrap

De aluminium zoldertrap brengt meerdere voordelen met zich mee. Hier worden een paar opgenoemd. De aluminium zoldertrap is heel licht en kan tegelijk heel zwaar tillen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk de trap kan bedienen en er ook nog is zware spullen over kan tillen. Daarnaast is aluminium heel duurzaam. Het gaat veel langer mee dan de overige zoldertrappen en heeft ook vaak het minst onderhoudt nodig.

De specificaties van zoldertrappen

De zoldertrappen die wij leveren kunnen allemaal op maat worden gemaakt. Als de afmetingen aan ons worden doorgegeven kunnen wij op de millimeter de trap passend maken. Bij de trap zitten een aantal onderdelen bij zoals: de trekhaak, bevestigingsbeugels en optioneel een trapleuning. De aluminium zoldertrap wordt alleen geleverd als schaartrap aangezien het vouwen of opklappen van aluminium niet mogelijk is. Heb jij interesse om een zoldertrap te laten plaatsen in je woning of ben je nog aan het oriënteren en wil je meer weten? Neem dan is een kijkje op onze website of webshops of geef ons een belletje. We helpen je graag in het vinden van de juiste zoldertrap.