Aanleg hockeyveld, iets wat mensen al heel snel onderschatten in moeilijkheid. Veel mensen denken dat het vrij eenvoudig is om te doen en dat het altijd vrij snel gedaan kan zijn. Echter is dit niet zo, er moeten een hele hoop dingen gebeuren voordat een hockeyveld aangelegd kan worden! Ook zijn er veel factoren die erg nauw luisteren bij de aanleg.

 

Aanleg hockeyveld, waar moet qua constructie aan gedacht worden?

Allereerst begint het bij de vraag een aanbod van de sport in de buurt. Er moet onderzocht worden of er wel genoeg vraag is naar de sport, en dus ook de velden. De indeling van de buitenruimte is namelijk heel veel waard, dus een veld aanleggen zonder dat er vraag naar is, is heel zonde. Wanneer dit onderzoek uitgevoerd is, dan zal er een bodemonderzoek gedaan worden. Het is namelijk belangrijk dat men weet waar ze op bouwen, anders is er kans op verzakkingen. Ook moet er nagedacht worden over het gras soort. Een hockeyveld kan natuurlijk aangelegd worden met normaal gras. Dit is goedkoper maar vergt wel veel onderhoud. Een hockeyveld kan ook aangelegd worden met kunstgras. De aanschafwaarde daarvan is hoger, maar vergt wel minder onderhoud. Dit zijn afwegingen die ook gemaakt moeten worden. Daarna komt de uitvoerende fase. Hierbij wordt het veld daadwerkelijk aangelegd. Dit vergt alsnog veel precisie en moet goed in de gaten gehouden worden.

 

Aanleg hockeyveld is niet zonder regels

Natuurlijk komen er heel veel regels kijken die door de gemeente zijn opgesteld. Je mag immers niet zomaar een hockeyveld aanleggen. De regels moeten continue in acht worden genomen en rekening mee gehouden worden. Vervolgens zijn er ook regels die door de NOC*NSF zijn opgesteld. Deze regels zijn er om de sporters te beschermen. Zij stellen dan bijvoorbeeld ook regels over de afmeting van het veld en zij stellen ook bepaalde vereisten aan de ondergrond.