De zomer is alweer bezig en menig Nederlander heeft al vaak heerlijk in de tuin gezeten en genoten van de zon. Dit is natuurlijk genieten, maar het is helemaal fijn als je dit doet in een goed onderhouden tuin. Hoe zorg je voor een strakke tuin vraag je je af? Hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die je goed op weg moeten helpen.

Ruim bladeren, takken en andere prut op
Pak de groene bak erbij en ruim alle losliggende takken, bladeren en eventuele dode planten op. Dit zorgt ervoor dat de tuin weer netjes oogt. Daarnaast kan bijvoorbeeld ook je terras de sporen van de winter nog met zich meedragen. Geen zorgen! De hogedrukreiniger biedt uitkomst. Spuit de groene aanslag van de tegels af en het ziet er weer netjes uit. Heb je veel afval om op te ruimen? Dan is het wellicht verstandig om een afvalcontainer te huren.

Tijd voor nieuw leven
Zet je groene vingers aan het werk en zorg voor nieuw leven in je tuin. Op naar het tuincentrum om wat nieuwe planten in te slaan. Denk van te voren goed na over de kleurensamenstelling. Haal eventueel ook wat hulpmiddelen voor het planten van de bloemen, zoals een schepje.

Kleed de tuin aan
Planten zorgen voor een fleurig karakter van de tuin, maar mooie accessoires kleden de tuin aan. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vogelhuisje of een vijver. Denk wel goed na voordat je bijvoorbeeld een vijver neemt, want het heeft wel veel onderhoud nodig. Voor het kopen van een vijver is het aan te raden om dit eerst door te spreken met een expert. Die kan je informeren over de inrichting ervan.

Maak gebruik van onze handige tips en creëer een tuin waarbij je wegdroomt. Dan wordt het zonnen in de tuin nóg lekkerder!