Iedereen kent vaak wel iemand die problemen heeft met het gehoor. Ouderdom zorgt vaak voor gehoorproblemen, maar tevens zijn er mensen die gehoorschade opgelopen hebben. Heb je zelf last van gehoorproblemen en ben jij op zoek naar een luisterhulp voor jouw audioapparatuur of jouw televisie?

Waar kunt u allemaal uit kiezen?

U heeft verschillende mogelijkheden en iedereen heeft eigen persoonlijke wensen waaraan een hulpmiddel moet voldoen. Zo kunt u een hulpmiddel selecteren op prijs of juist op comfort. Hulpmiddelen zijn er in verschillende varianten. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een nekinductielus, een koptelefoon of de nieuwste methode HyperSound.

Een nekinductielus

Een nekinductielus geeft u de mogelijkheid om audioapparatuur of uw televisie volume te versterken. U hangt de inductielus om uw nek en de lus geeft een versterkt volume af aan uw gehoorapparaten. De lus is eenvoudig te dragen en eenvoudig te installeren.

De koptelefoon

De koptelefoons zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder diverse soorten en maten. U kunt eenvoudig gebruik maken van een koptelefoon echter vinden veel mensen dat ze teveel worden afgezonderd van de omgeving met een koptelefoon in. Let u op de prijs dan is de koptelefoon een prima versterking voor uw gehoor. Nadeel is echter wanneer u gezelschap heeft dat u niet kunt communiceren met elkaar terwijl u de koptelefoon op heeft.

HyperSound

HyperSound bestaat uit een kastje met een paar geavanceerde speakers. U heeft geen last meer dat u telkens een apparaat moet dragen, geen kabels en geen ongemak. Eenvoudig te installeren binnen uw woonkamer en volledig te programmeren volgens uw eigen audiogram door de audicien. Hoe werkt Hyper Sound? De HyperSound luisterhulp zet u ergens in de woonkamer en richt deze op uw stoel of bank. Het voordeel van deze speakers is dat ze gebruik maken van een gerichte geluidsbundel. U kunt door de gehele kamer een geluidsbundel versturen zonder dat de overige mensen in uw kamer last hebben van de versterking van het volume. Wilt u communiceren dan gaat u uit deze geluidsbundel zitten.